Scheidsrechter

Ad Spierings

Onbekend

Merefeldia 19-1 verliest in Helden

Na een vrij weekend is ook voor M 19-1 de competitie begonnen, helaas niet met een complete selectie. Door een aantal langdurige blessures is de selectie erg smal en moet er steeds een beroep worden gedaan op andere teams.

Merefeldia kwam echter goed uit de startblokken. Na voorbereidend werk van Vince, Raf en Job waren er kansen voor Alex en Ids. In de eerste 20 minuten leek er daarom geen vuiltje aan de lucht. Pas in de 25e minuut viel het eerste schot van Helden te noteren.

De thuisclub maakte weinig indruk, speelde alleen maar lange ballen op twee snelle buitenspelers. Om het spel van Merefeldia te ontregelen maakten ze gebruik van een aantal onbesuisde overtredingen. Helaas ging de scheidsrechter hier niet goed mee om, vaak stond hij veel te ver van de situatie. Bijvoorbeeld in de tiende minuut, toen Lars letterlijk de wedstrijd werd uitgeschopt door de rechtsback. Een rode kaart was hier zeker op zijn plaats!

Na een half uur werd Helden voor het eerst gevaarlijk, toen keeper Pim een overtreding beging buiten het strafschopgebied.

In de tweede helft was het plotseling alle hens aan dek voor Merefeldia. Nadat een verdediger de bal verkeerd wegkopte, volgde een spetter op de lat, gelukkig was de rebound voor keeper Pim.

Enkele tellen later was het wel raak. Een vrije trap van net buiten de zestien, verdween zomaar in de verre hoek. Helden probeerde door te drukken, maar uitblinker Pim voorkwam een tweede doelpunt. Na een kwartier was Merefeldia zelfs dichtbij de gelijkmaker. Een voorzet van Brend kwam goed voor het doel, maar Job en Raf wisten de kans niet te verzilveren.

De thuisclub bleef lange ballen spelen, uiteindelijk met succes. De eerste kans werd nog gemist, maar de tweede was doeltreffend toen een aanvaller zich in de zestien liet vallen. De scheidsrechter trapte erin en dat betekende 2-0.

Binnen twee minuten viel de aansluitingstreffer echter aan de andere kant. Na een pass van Ids verdween een schot van Brend onhoudbaar in de bovenhoek. Daarna volgden nog twee mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Eerst werd een vrije trap van Reno door de keeper uit de bovenhoek getikt, even later werd Brend in de zestien in kansrijke positie onderuit gehaald.  Strafschop dacht iedereen, behalve de scheids. De irritatie nam toe en net voor tijd besliste Helden de wedstrijd met een derde treffer.