12 oktober 2019 15:00

Scheidsrechter

D.H.G.J. (Harry) Kanning

Onbekend

Ook in de derde competitiewedstrijd is M19-1 er niet in geslaagd om de eerste punten binnen te halen. In Tegelen won het eveneens puntloze Sp Irene met 5-1, vooral door het afstraffen van individuele fouten. Ook in deze wedstrijd moest M19-1 een beroep doen op spelers van 19-2 en 17-1. Tijn, Jeroen en Teun bedankt voor jullie hulp.

Merefeldia kwam heel slecht uit de startblokken. Na een te korte warming up was de eerste beste aanval van de thuisclub meteen raak. Een schot op doel kwam via de keeper in de voeten van een aanstormende aanvaller, die met dit buitenkansje wel raad wist.

M19-1 ging gelukkig niet bij de pakken neerzitten, herstelde zich en kreeg zelfs een handvol kansen. Zo spatte een schot van Reno uiteen op de paal. Daarna kwamen Job en Alex in kansrijke positie en leverde een schot van Boy slechts een corner op. Ook Sem was gevaarlijk, op het allerlaatste nippertje werd hij met een sliding van een doelpunt afgehouden. Tenslotte was Reno in de 22e minuut het dichtst bij de verdiende gelijkmaker met een schot onderkant lat. Volgens velen was de bal over de lijn, maar helaas reageerde de VAR niet.

Na het missen van al deze kansen viel, net als vorige week, het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap kwam hoog voor het doel en door de sterke wind bleef de bal een beetje hangen. Keeper Pim schatte de situatie niet helemaal goed in en via de rug van een aanvaller verdween de bal voor de tweede keer in het doel.

Na een half uur volgde nummer drie, deze keer wel na een goed opgebouwde aanval. De bal werd voor het doel getrokken en keurig afgemaakt door de trefzekere spits. Merefeldia reageerde geïrriteerd met enkele onnodige overtredingen en zocht teleurgesteld het kleedlokaal op.

Na rust werd alle hoop op een beter resultaat al binnen 30 seconden de grond ingeboord. Na een snel genomen vrije trap ontsnapte de snelle spits aan de verdediging. Precies op het juiste moment legde hij de bal breed, waarna een medespeler met een strakke schuiver 4-0 aantekende.

Merefeldia veerde nog wel even op met een doelpunt van Reno, na een assist van Raf. Weer vijf minuten later had Ids zijn team nog dichterbij kunnen brengen, toen hij geheel vrijstaand de bal over het doel lepelde. In de 20e minuut was het echter helemaal over en uit, toen de spits zijn hattrick mocht voltooien.

Helaas kon in de slotfase zich niet iedereen beheersen en deelde de scheidsrechter nog enkele kaarten uit aan Merefeldia, waaronder zelfs een rode. Al met al geen beste beurt, succes bereik je alleen met een positieve instelling!