Merefeldia 19-1 beloont zich gedeeltelijk

14 december 2019 14:00

Scheidsrechter

Kyle Hoeveler

Onbekend

M19-1 heeft afgelopen zaterdag de punten gedeeld met nummer drie Sparta ‘18. Omdat het veld in Nederweert was afgekeurd, werd de wedstrijd op het laatste moment verplaatst naar het kunstgrasveld in Sevenum.

De belangrijkste winst was deze keer vooraf al behaald. Door het definitief doorschuiven van Tijn, Ruben en Brend heeft M19-1 eindelijk weer een voltallige selectie.

In de openingsfase tasten beide teams elkaar af en dit leidde niet tot echte kansen. Dit veranderde in de 8e minuut, toen een aanvaller van Sparta een corner strak tegen de touwen kopte. Merefeldia antwoordde onmiddellijk met gevaarlijke schoten van Vince, Kamil en Job. In de 17e minuut moest keeper Pim zijn capaciteiten tonen, toen hij van dichtbij een inzet uit zijn doel ranselde.

Daarna brak een fase aan, waarin Sparta geheel werd overklast. Het mag een wonder heten, dat Merefeldia tot de rust slechts tweemaal scoorde…. Eerst miste Ruben voor een leeg doel, meteen daarna kwam Sem in kansrijke positie en werd broer Boy teruggefloten voor vermeend buitenspel. In de 25e ging Kamil alleen op de keeper af en kreeg zelfs tot drie keer toe de kans om te scoren, maar helaas werkte de keeper niet mee.

Merefeldia bleef Sparta onder druk houden en in de 28e minuut volgde de beloning. Raf gaf uitstekend voor en Ruben kopte perfect 1-1 binnen. Vier minuten later werd Boy in de zestien aangetikt, maar de scheidsrechter gaf voordeel. Merefeldia was in deze fase niet te stuiten, ondanks dat de assistent van Sparta steeds bleef vlaggen voor buitenspel. Dit ook tot ongenoegen van de scheidsrechter!

In de 35e minuut zette Vince zijn team verdiend op voorsprong na een goede combinatie tussen Boy en Kamil. Meteen na de aftrap kreeg Kamil nog een dot van een kans en leverde een actie van Job en Raf slechts een corner op.

Na rust kwam de wedstrijd meer in evenwicht en had Sparta achterin de zaakjes beter op orde. Breekpunt werd uiteindelijk de 25e minuut, toen keeper Pim uit moest komen. Hierbij werd hij per ongeluk geraakt en bleef geblesseerd liggen. Nadat hij was opgelapt, ging het even later toch weer mis. Een simpel rollertje kwam op hem af, maar toen hij zich wilde bukken om de bal op te rapen, blokkeerde zijn lichaam en viel met heftige pijn op de grond. Helaas rolde de bal tergend langzaam in het doel….. Hiermee kwam Sparta wel heel fortuinlijk op gelijke hoogte. Voor keeper Pim volgde de weg naar het ziekenhuis en hij zal in de winterstop moeten revalideren. Middenvelder Sem nam zijn plaats onder de lat in en 17-1 speler Ries mocht zijn debuut maken.

Ondanks deze pech kwamen de geelzwarten na een half uur zelfs op een 2-3 voorsprong. Het begon met een prachtige pass van Job. Als een volleerde spits ging Ries op de keeper af en met een simpel tikje liet hij hem volledig kansloos.

Sparta probeerde daarna met afstandsschoten de gelijkmaker te forceren, maar keeper Sem bleef lange tijd overeind. Helaas ging het in de lange blessuretijd toch nog fout…. Een vrije trap vanaf randje zestien ging snoeihard tegen de touwen.

Merefeldia stapte daarna enigszins teleurgesteld van het veld, omdat iedereen overtuigd was dat zonder het uitvallen van keeper Pim de overwinning over de streep was getrokken. Aan de andere kant moet ook gezegd, dat er teveel grote kansen zijn gemist en dan profiteert meestal de tegenstander. M19-1 speelde verder een prima wedstrijd, positief en met volle inzet. Op deze manier kan het een succesvolle tweede helft van het seizoen worden. Zaterdag volgt om 14.00 uur de laatste wedstrijd. Thuis tegen nummer twee Brandevoort uit Helmond, de huidige nummer twee.