26 oktober 2019 15:00

Scheidsrechter

Stan van Doren

Onbekend

M 19-1 heeft zaterdag eindelijk de eerste overwinning geboekt van het seizoen. In een matig duel werd er verrassend met 2-0 gewonnen van een tegenvallend Someren, dat nu alleen puntloos onderaan staat.

Vooraf waren de vooruitzichten niet zo rooskleurig, want ook deze keer waren er problemen om een volwaardig team op het veld te krijgen. Gelukkig wilden Ruben, Tim en Brend graag uithelpen, bedankt jongens!

Merefeldia startte voorzichtig, maar kreeg wel de beste kansen. Zo verstuurde Kevin een uitstekende pass op Reno, zijn schot werd maar net door de keeper met de voet gekeerd.

Beide teams speelden veel lange ballen en leden regelmatig balverlies. Pas na een half uur zorgde Someren voor het eerste gevaar, toen een aanvaller plotseling voor keeper Pim opdook. Gelukkig was scoren teveel gevraagd. Merefeldia bleef het meest dreigend, maar schoten van Roel, Alex, Job en Ruben troffen geen doel.

Net voor rust werd Merefeldia beloond. Na een goede pass van Alex zette Reno de bal uitstekend voor, waarna Kevin heel beheerst de keeper passeerde. Voor het eerst ging de thuisclub met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerden de gasten terug te komen in de wedstrijd. Zo ging een kopbal uit een corner rakelings over. Na 20 minuten viel de beslissing aan de andere kant, toen Reno na een scrimmage de bal uiteindelijk in het doel prikte. Someren gaf niet op en raakte zelfs twee keer de paal, maar tot scoren kwam het niet.

Zo kon Merefeldia de wedstrijd rustig uitspelen en kwamen de drie punten niet meer in gevaar. Al met al een onverwachte overwinning, eentje die vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. Zaterdag op bezoek bij koploper FCV, de aftrap is om 14.30 uur in Venlo.