2 november 2019 14:30

Scheidsrechter

K.C.A. (Rinus) Kanning

Onbekend

Merefeldia 19-1 is er niet in geslaagd om koploper FCV te verrassen. Na de overwinning op Someren ging iedereen vol vertrouwen naar Venlo, maar de tegenstander maakte snel een einde aan alle dromen. M 19-1 werd meteen flink onder druk gezet door de fysiek sterke tegenstander, die bovendien beschikt over een geweldige spits en een aantal behendige spelers met een goede trap.

Al in de vierde minuut was het raak, na een actie dwars door het hart van de verdediging, vijf minuten later volgde nummer twee. De veelvuldig opkomende rechtsback slingerde de bal voor het doel en die werd perfect binnen gekopt.

Pas na een minuut of tien kwam Merefeldia voor het eerst voor het doel. Kevin gaf een strakke voorzet op Job, maar zijn schot was te zacht. Daarna was het de beurt aan Reno. Zijn inzet werd op het allerlaatste nippertje geblokt en tot corner verwerkt.

Na ruim een half uur werd de wedstrijd al beslist, echter door een dubieus doelpunt. Binnen de vijf meter ging een aanvaller vol door op vallende keeper Pim, alleen de scheids zag er geen gevaarlijk spel in. Het werd nog erger, toen een volley onhoudbaar tegen de touwen vloog.

In de 40e minuut kon Merefeldia eindelijk iets terugdoen, Job rondde een geweldige pass koelbloedig af en bepaalde de ruststand op 4-1.

Na rust maakte FCV er meteen 5-1 van, toen een corner knap werd ingekopt. Daarna was de druk wel van de ketel bij de groen-witten en kon Merefeldia wat meer ten aanval trekken. Zo waren er kansen voor Kevin en Job, maar een voltreffer zat er niet in. Aan de andere kant moest keeper Pim nog een aantal keren handelend optreden, maar hij liet zien dat hij met zijn 15 jaar over grote talenten beschikt.

Merefeldia moest vandaag zijn meerdere erkennen in een betere tegenstander. Toch een groot compliment voor het hele team voor de sportiviteit, de positieve spelopvatting en de grote inzet. Ook een pluim voor Vince, Brend en Tijn, die deze keer hebben uitgeholpen. Tijn behoorde zelfs tot de uitblinkers.

Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, nu tegen IVO. De aftrap in om 14.30 uur in Velden.