30 november 2019 15:00

Scheidsrechter

John Minkenberg

Onbekend

M91-1 is er niet in geslaagd om punten te pakken bij Deurne. Na een gelijk opgaande eerste helft, met zelfs kansen op een voorsprong, nam Deurne na rust het initiatief over en drukte M19 met flitsende aanvallen terug.

Voor het eerst kon Merefeldia dit seizoen met maar liefst 15 spelers op pad. Probleem was wel, dat de selectie slechts één echte aanvaller bevatte. Deurne probeerde meteen vanaf de aftrap druk te zetten en dat resulteerde al na 4 minuten in een kans. Merefeldia reageerde met kansen voor Job en Kamil. In de 20e minuut kwam Deurne op een 1-0 voorsprong, toen een voorzet prachtig in de kruising werd geschoten. Nog geen vijf minuten later was het 2-0, nadat een fout genadeloos werd afgestraft.

Merefeldia veerde op en begon aan een sterke fase, met kansen om zelfs op voorsprong te komen. In de 34e minuut verstuurde Boy een prachtige pass op gelegenheidsaanvaller Lars. Zijn schot belandde op de paal, maar Vince kopte de bal uitstekend binnen. Helaas constateerde de assistent-scheidsrechter buitenspel en ging het feest niet door. Een minuut later werd Kamil net voor de zestien onderuit gehaald. Aanvoerder Roel plaatste de vrije trap uitstekend in de hoek, maar de keeper wist op een knappe wijze een doelpunt te voorkomen. Daarna volgden twee corners, waarbij de lat werd geraakt en de bal van de doellijn werd gewerkt. In de 38e minuut viel de verdiende aansluitingstreffer. Uit een corner van Vince kopte Job de bal strak tegen de touwen. Merefeldia drong Deurne steeds verder terug en was op weg naar de gelijkmaker. In de 43e minuut waren Vince en Job opnieuw gevaarlijk, maar weer werd de thuisclub gered door de lat. In de extra tijd ging de bal op de stip na een overtreding op Kamil binnen de zestien. De spits ging zelf achter de bal staan, maar de keeper stopte zijn inzet. Teleurgesteld over het aantal gemiste kansen zocht Merefeldia de kleedkamer op. De rust duurde meer dan een half uur, omdat scheidsrechter vervangen moest worden vanwege een blessure.

Door de lange pauze was Merefeldia in de tweede helft minder goed bij de les en liet zich in de eerste minuut volledig verrassen. Deurne trapte af en mocht ongehinderd oprukken om 3-1 te scoren. Door deze bevrijdende voorsprong kregen ze vleugels en gingen steeds gemakkelijker voetballen. Met snelle aanvallen moesten de aangeslagen bezoekers achteruit en keeper Pim moest samen met Tijn, Boy, Ids en uitblinker Stan alle zeilen bijzetten. Toch konden zij niet voorkomen, dat het na 22 minuten 4-1 werd. Na een prachtige combinatie werd de bal bij de tweede paal binnen getikt.

Net voor tijd scoorde jarige Alex zijn eerste doelpunt in M19-1 en maakte hiermee de stand een beetje draaglijker. Een verdiende 4-2 overwinning van Deurne, maar Merefeldia had de Brabanders net voor rust echt pijn kunnen doen. Positief is wel, dat er met veel inzet is gestreden voor een goed resultaat. Ook dank aan Tijn, Bram en Ruben van M19-2.