Scheidsrechter

J.H.C. (Jan) Lueb

Accommodatie

Onbekend

Merefeldia 19-1 is er niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. Ondanks het feit dat de wedstrijd lange tijd in evenwicht was, moest M19-1 uiteindelijk buigen voor de gasten uit Blerick.

Opnieuw begon Merefeldia met de nodige problemen aan de wedstrijd. Door allerlei strubbelingen vooraf, moest de opstelling op het allerlaatste moment flink worden gewijzigd. Gelukkig kon dat vandaag, omdat Brend, Tijn en Jeroen van M19-2 waren geleend. Tijn speelde trouwens een ijzersterke wedstrijd.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar Blerick kreeg de beste kansen. Zo moest keeper Pim na een half uur redding brengen na een gevaarlijke actie door het midden. Net voor rust verscheen een aanvaller alleen voor het doel, maar zijn inzet ging naast. Merefeldia kwam niet verder dan een schot van Roel.

Na rust verhoogden de gasten het tempo en zetten Merefeldia flink onder druk. Na een paar waarschuwingsschoten was het in de 53e minuut bijna raak. Maar uitblinker Pim kwam als winnaar uit de strijd in een 1-1 situatie.

Merefeldia beet goed van zich af en werd sterker. In de 57e minuut had het zelfs op voorsprong kunnen komen, als scheidsrechter Lueb de bal gewoon op de stip had gelegd, nadat Raf onderuit werd gehaald binnen de zestien. Even daarna was Raf weer gevaarlijk, maar zijn schot werd op het allerlaatste moment geblokt.

Helaas viel het doelpunt in de 62e minuut aan de andere kant. Na een uitstekende pass vanaf de linksbackpositie kon de spits alleen op de keeper afgaan en scoorde heel beheerst 0-1.

Merefeldia gaf echter niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een schot van Vince kwam het niet meer. In de laatste minuten besliste Blerick de wedstrijd in haar voordeel. Eerst kon keeper Pim nog redding brengen na een mooie 1-2, maar drie minuten voor tijd kon een aanvaller zomaar oversteken na balverlies bij een van de laatste aanvallen.

In ieder geval heeft M19-1 het Blerick heel moeilijk gemaakt, maar helaas werd de inzet niet beloond. Volgende week zaterdag volgt om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Deurne. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.