Scheidsrechter

Jan Lueb

Accommodatie

Onbekend

Ook in de tweede wedstrijd is M19-1 er niet in geslaagd om de eerste punten te pakken. Na een wederom veelbelovende start, stortte het team in de tweede helft volledig in elkaar. Gelukkig stak de pas 15-jarige keeper Pim Feijen in een formidabele vorm, anders waren er dubbele cijfers geschreven.

In het eerste half uur voetbalde Merefeldia echter uitstekend. Vanuit een gesloten organisatie werd een flink aantal kansen gecreëerd, maar de betrouwbare keeper van de Boys liet zich niet verschalken door schoten van Sem en Raf.

In de 20e minuut was de thuisclub het dichtst bij de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Raf, schoot Alex geheel vrijstaand helaas te slap in. Merefeldia gaf in deze fase niets weg en zat prima in de wedstrijd. Zo mocht Raf in de 26e minuut een vrije trap nemen, gevolgd door een schot van Roel. Maar ook nu weer hadden beide pogingen niet het gewenste effect. Drie minuten later weer een goed moment, toen Kamil door de verdediging soleerde en pas op het allerlaatste moment gestopt werd door een centrale verdediger. Maar zoals zo vaak, slaat de tegenstander in zo’n situatie aan de andere kant genadeloos toe. Ook vandaag!

Precies na een half uur volgde een snelle break van Venlosche Boys, waarbij twee snelle aanvallers te gemakkelijk konden wegdraaien. Er volgde een voorzet vanaf de achterlijn, die daarna van dichtbij werd ingetikt. De geelzwarten waren duidelijk aangeslagen door deze onverwachte treffer en het vertrouwen verdween uit het team. Nog voor rust waren er kansen om de wedstrijd volledig in het slot te gooien. Een 1-1 situatie ging over, in de 42e minuut volgde de tweede treffer. Daarna moest keeper Pim nog twee keer aan de bak om erger te voorkomen…

In de pauze was er gelukkig vertrouwen genoeg om druk te gaan zetten om terug te komen in de wedstrijd. Al gelijk in de eerste minuut werd de lat geraakt, in de rebound wilde de bal tot twee keer toe binnen de vijf meter de doellijn niet passeren. Met een lange bal maakte een verdediger een einde aan deze gevaarlijke situatie, met zijn wilde trap zette hij zomaar een van de spitsen alleen voor de keeper. Met een listig lobje deelde de aanvaller de genadeklap uit door 0-3 aan te tekenen.

Daarna was het verzet van de thuisclub volledig gebroken, de ruimtes werden zo groot dat ze niet meer te belopen waren en de irritatie nam toe. Er volgde een groot aantal kansen voor de Venlonaren, gelukkig bleef de schade beperkt tot twee doelpunten. Dit was vooral de verdienste van keeper Pim, die in grootse vorm stak. Een dikke pluim voor hem!

In de komende week zal het team zich moeten herpakken, bovendien is het is noodzakelijk dat de selectie wordt uitgebreid. Met 11 tot 12 selectiespelers, door langdurige blessures, kun je geen hoofdklasse spelen….

Komende zaterdag volgt om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen SP. Irene. Ook dit team staat verrassend op nul punten. Met z’n allen de schouders eronder jongens, dan wordt het zeker beter!!!