Scheidsrechter

Damyan Duindam

Accommodatie

Onbekend

Met twee overwinningen op rij is M19-1 na de winterstop goed uit de startblokken gekomen. Na een teleurstellend najaar vol problemen, volgde degradatie naar de eerste klasse door een nieuwe regeling. Gelukkig zijn de problemen grotendeels opgelost en staat er weer een voltallige selectie, die bereid is ervoor te gaan.

Vorige week werd de voorjaarsreeks met succes geopend in Bakel. Tegenstander Bavos, glorieus kampioen in de tweede klasse, kwam er helemaal niet aan te pas. Het tempo lag voor de thuisclub duidelijk te hoog, Merefeldia was heer en meester. De rust werd ingegaan met een magere 0-2 voorsprong door doelpunten van Reno.

In de tweede helft zakte het tempo en ontstond er onnodig irritatie, toen de overigens goed fluitende scheidsrechter tot tweemaal toe niet bereid was om de bal op de stip te leggen. Precies na een uur spelen viel de beslissing, toen Job 0-3 aantekende na een vrije trap van Brend.

De thuisclub veerde nog even op, toen het plotseling raak kopte uit een voorzet. Ondanks enkele nieuwe pogingen kwam het niet verder dan deze eretreffer. Kortom een makkelijke 1-3 overwinning, die veel hoger had kunnen uitvallen.

Afgelopen zaterdag volgde de thuiswedstrijd tegen Rood Wit ’62 uit Helmond. Ook dit team was weinig succesvol in het najaar met degradatie uit de hoofdklasse als gevolg. Vooraf werd daarom rekening gehouden met een sterke tegenstander, in de praktijk klopte dit helemaal.

Beide teams speelden in een hoog tempo en hielden elkaar lange tijd in balans. Na een half uur kwam Merefeldia echter op voorsprong. Na een geweldige crosspass van Raf, passeerde Reno met een beheerst schot de keeper.

In de tweede helft bleven beide teams fel strijden voor een beter resultaat. Na een half uur verdubbelde Lars de score, na een mooie combinatie tussen Reno en Vince. Jammer genoeg nam na de 2-0 de irritatie toe bij Rood Wit. Nadat in de eerste helft de assistent met rood werd weggestuurd, volgde nu een speler.

Ondanks sterk aandringen van Rood Wit bleef Merefeldia koelbloedig en even later maakte Vince aan alle onzekerheid een eind. Na een uitstekende aanval raakte Lars de paal en was Vince er als de kippen bij om de bal in het doel te schuiven.

Een verdiende 3-0 overwinning op een sterke tegenstander geeft M19-1 hoop op een mooi voorjaar!