77'

1e klasse 07

15 februari 2020 15:30

Onbekend

M19-1 is de voorjaarscompetitie goed begonnen. Na overwinningen op Bavos en Rood Wit ’62 volgde afgelopen zaterdag een 2-3 winst bij Desm. Op het mooie sportpark De Moeësdiêk was het echter moeilijk voetballen door het stormachtige weer.

Merefeldia ging in de eerste helft het beste om met de moeilijke omstandigheden. Gesteund door de wind in de rug werd Desm teruggedrongen op eigen helft, binnen 3 minuten was het al 0-1. Een vrije trap van Raf kwam hoog voor het doel en Ids werkte de bal tegen het net.

Na de vroege voorsprong bleef M19 het overwicht houden, met kansen voor Reno en Sem. Desm kwam maar sporadisch aan aanvallen toe, dit leidde slechts tot één schot over het doel.

In de 34e minuut mocht Raf opnieuw aanleggen voor een vrije trap. Nadat de keeper in de fout ging bij de hoge voorzet, kon Job vanuit een kleine hoek knap 0-2 aantekenen.

Na rust had de thuisclub windvoordeel en kwam mede hierdoor meer in het spel. Tot gevaarlijke situaties leidde dit voorlopig niet, de beste kansen waren zelfs voor Merefeldia. Zo moest de keeper van Desm na een minuut of twintig een schot van Ruben tot corner verwerken. Even later volgde weer een succesvolle vrije trap van Raf. Ditmaal belandde de bal in eerste instantie op de paal, maar Boy was alert en scoorde 0-3 uit de rebound. Met nog een kwartier te spelen leek alles beslist, maar door eigen toedoen werd het toch nog spannend.

DESM gaf niet op en probeerde met lange ballen gevaar te stichten en met succes. Eerst kreeg een verdediger van Merefeldia de bal totaal verkeerd op zijn schoen, waardoor hij zijn eigen keeper Jeroen kansloos passeerde. Meteen na de aftrap volgde opnieuw een lange bal, gedragen door de wind zeilde deze over de complete achterhoede. Een van de spitsen van Desm ging er als een haas vandoor en verkleinde de achterstand tot 2-3. Merefeldia schrok zich een hoedje, want binnen twee minuten leek een zekere overwinning nog in gevaar te komen.

In de laatste tien minuten werd het eenrichtingsverkeer, maar ondanks een aantal hoekschoppen scoorde de thuisclub niet meer. Precies na 45 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde, opgelucht zochten de spelers van Merefeldia de kleedkamer op. Al met al een verdiende overwinning, zeker op basis van de eerste helft. Volgende keer de focus wel 90 minuten vasthouden.