26 september 2020 15:00

Scheidsrechter

Janssen

Onbekend

Merefeldia 19-1 heeft zich zaterdag uitstekend hersteld van de onnodige 3-4 nederlaag tegen Budel. Bij titelkandidaat Brandevoort werd na een spannende wedstrijd een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur gesleept. Merefeldia had de zaakjes vandaag prima voor elkaar. De verdediging stond als een huis, middenvelders en aanvallers creëerden een groot aantal kansen.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo hoog en werd er op een sportieve manier voor iedere centimeter geknokt. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Janssen, die een prima wedstrijd floot.

Al meteen na de aftrap was er volop spektakel voor beide doelen. Zo ging een schot van Reno net over na een vrije trap van uitblinker Raf. De spits van Brandevoort stuitte op de voet van keeper Pim, die regelmatig zijn talenten kon tonen.

Ook na de openingsfase bleef het spel op en neer golven. Zo was Reno tot tweemaal toe dreigend, maar ook Brandevoort liet zich niet onbetuigd. Keeper Pim ranselde twee ballen achter elkaar uit de korte hoek, Tijn trapte een ingeschoten corner van de doellijn.

Net voor rust was er wederom een kans voor Reno en even later kopte een aanvaller van Brandevoort rakelings naast. Zo ging de rust toch in met een 0-0 stand, ondanks het grote aantal kansen.

In de tweede helft zetten de Helmonders Merefeldia meteen onder druk, binnen twee minuten met succes. Een diepe bal viel perfect achter de verdediging en met een mooie lob werd keeper Pim kansloos gepasseerd. Brandevoort bleef aanvallen, maar de verdediging van Merefeldia gaf geen krimp.

Aan de andere kant kregen de gasten zelfs kansen op de gelijkmaker door de debutanten Sil en Niels. Tenslotte was het Reno, die in de 70e minuut, een sterke wedstrijd bekroonde met een voltreffer. Na een splijtende pass van Boy, rondde hij prachtig af met een lob over de uitkomende keeper.

In het laatste kwartier raakte Brandevoort meer en meer gefrustreerd over het uitblijven van de winnende treffer. Hierdoor bleef Merefeldia gemakkelijk overeind en nam tenslotte een verdiend punt mee naar Nederweert.

Een mooie opsteker voor volgende week, als de derby tegen Laar op het programma staat. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark De Bengele. Supporters zijn van harte welkom!