Heufkesweg 29
5768RR
MEIJEL
tel. 077-4662106

Merefeldia 19-1 ging vandaag op bezoek bij RKMSV. In Meijel werd het na een 0-0 ruststand uiteindelijk 1-1. Een gelijkspel waarmee iedereen tevreden mag zijn.
Merefeldia kwam wel het beste uit de startblokken.  Al in de 2e minuut was Max heel dichtbij de openingstreffer, maar de keeper redde bekwaam met zijn voet. Daarna hielden beide teams zich een hele tijd in balans. In een te laag tempo zocht de thuisclub tevergeefs naar een gaatje in de verdediging van Merefeldia.
In de 20e minuut was er een mogelijkheid voor Vince, toen hij wat haastig een voorzet van Max met links wilde afronden. Daarna moest Merefeldia binnen vijf minuten twee keer wisselen, zowel aanvoerder Ries als Merijn gingen met een blessure naar de kant.
In de 45e minuut kreeg Ids nog de kans om uit een corner van Max te scoren, maar helaas ging zijn inzet naast.

Na rust trok de thuisclub feller van leer, het tempo ging omhoog en door positiewisselingen in de spits ontstonden er een paar gevaarlijke situaties. Al na 3 minuten was het raak, toen een verdediger de wegtrekkende aanvaller volgde. Een middenvelder dook de lege ruimte in en scoorde op fraaie wijze 1-0. Een paar minuten later was het op dezelfde manier weer kassa, dit doelpunt werd gelukkig door de uitstekende scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.
Daarna herstelde Merefeldia zich, ondanks het feit dat zowel Ids als de ingevallen Luc kort na elkaar geblesseerd naar de kant moesten. Aanvoerder Ries kwam gelukkig terug in het veld en ging naast Vince in de spits spelen, achterin werd overgeschakeld naar 1 op 1 met reultaat.
In de 85e minuut volgde een fantastische aanval over vele schijven. Na een combinatie van Sjors en Vince kwam uitblinker Wouter aan de bal,  omspeelde een aantal verdedigers en gaf voor op Max. Hij bedacht zich niet, dribbelde de zestien in en haalde uit. Maar weer stond de uitblinkende keeper op zijn post en blokte de bal. Helaas voor hem, was hij in de rebound van Ries B kansloos.
Na dit doelpunt werd RKMSV nog meer onder druk gezet, de onzekerheid sloeg toe bij de thuisclub. Opnieuw was de keeper de reddende engel voor zijn team, tot twee keer toe voorkwam hij een doelpunt bij inzetten van Wouter en Vince.
Toen beide teams zich verzoend hadden met een gelijkspel, ging RKMSV toch nog bijna met de volle winst van het veld. In de 96e minuut lukte het de thuisclub echter niet om de bal in een leeg doel te trappen. Hierdoor kwam Merefeldia nog even met de schrik vrij.

Rest nog een dikke pluim voor Wouter en Ries B die, als speler van Merefeldia 15-1, een geweldige wedstrijd speelden in 19-1.
Door de meivakantie is de volgende wedstrijd pas op 14 mei, om 15.00 u wordt thuis afgetrapt tegen Laar 19-2. Hopelijk weten dan weer wat meer supporters de weg naar het sportpark te vinden...