2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

M19-1 is er niet ingeslaagd om weer de volle winst te pakken. In een matig duel bleef Mifano 19-2 overeind en nam een niet verwacht punt mee terug naar Mierlo. Merefeldia kwam enigzins gehavend aan de start, omdat een aantal spelers geblesseerd is geraakt. Toch was een royale overwinning wel degelijk mogelijk geweest, als de kansen beter waren benut.

In de eerste 20 minuten hadden beide keepers het rustig, er ontstond nauwelijks gevaar voor beide doelen. Daarna kreeg Merefeldia in korte tijd verschillende mogelijkheden om de score te openen. Eerst raakte Tim de lat, de terugspringende bal werd te zacht ingekopt door Vince. Daarna stelden zowel Max als Vince de keeper op de proef, maar telkens bleef de uitblinker overeind. In de 35e minuut leek hij dan eindelijk gepasseerd te worden. Thijs S mocht aanleggen voor een strafschop, maar helaas zonder succes. De laatste kans van de eerste helft was voor Vince, maar ook zijn inzet werd tot corner verwerkt.

Na rust werd het spel van Merefeldia aanvankelijk wat verzorgder. Mifano concentreerde zich vooral op verdedigen en bleef loeren op counters. Dit leidde tot twee gevaarlijke momenten. Eerst ging een schot net voorlangs, even later werd de paal geraakt.

Merefeldia antwoordde in de 24e minuut met een voltreffer. Daan trok een corner keurig voor het doel en Vince kopte de bal eindelijk tegen het net.
De wedstrijd leek gedaan, maar Mifano werkte daar niet aan mee. In de 31e minuut stond het plotseling 1-1, toen een vrije trap vanaf randje zestien hoog in het doel werd geknald. Hierdoor moest de thuisclub opnieuw op jacht naar een voorsprong. Kansen waren er voldoende, maar telkens ontbrak de rust bij Merefeldia om ze te verzilveren of schoten werden geblokt door een verdediger. Net voor het laatste fluitsignaal gingen de gasten er zelfs nog bijna met de volle buit vandoor, maar gelukkig bleef dat bespaard.

Kortom onnodig puntenverlies tegen een tegenstander, die overeind bleef omdat het vizier deze keer niet op scherp stond. Zaterdag volgt om 15.00 u weer een thuiswedstrijd. Dan komt FC Oda 19-1 op bezoek, inzet is de eerste plaats in de bekerpoule.