2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Kervel 6
5667KN
GELDROP
tel. 040-2855817

Merefeldia 19-1 is het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. Met een 10-2 overwinning werd het vooraf hoog ingeschatte Geldrop 19-2 volledig van de mat geveegd. Alleen in het eerste kwartier kon de thuisclub enigszins bijbenen, daarna nam Merefeldia de teugels strak in handen.

In de 16e minuut opende Ties de score na voorbereidend werk van Max en Vince. Daarna volgden enkele schoten en corners, waarbij de grabbelende keeper telkens met kunst en vliegwerk zijn doel schoon hield. Na ruim een half uur verdubbelde Max de score met een prachtig afstandsschot van buiten de zestien. Merefeldia voerde de druk verder op, nog voor rust besliste Vince de wedstrijd met twee beheerste treffers.

Na de pauze, zonder thee of ranja, veranderde er weinig. Merefeldia bleef aandringen en scoorde er driftig op los. Nadat Jurn eerst een dot van een kans miste, maakte hij dit helemaal goed met de mooiste goal van de middag. Na een afgemeten voorzet van Vince kopte hij de bal prachtig in de kruising. Vervolgens waren Jesper en Stan succesvol met afstandsschoten en benutte Thijs S een toegekende strafschop.

Even wist een aanvaller van Geldrop aan de aandacht te ontsnappen en zette het op een lopen. Onder luid applaus scoorde hij de eretreffer.
Vervolgens scoorde de thuisclub weer, maar helaas voor hen in eigen doel.

In de slotfase maakte Tim de tien vol, na een assit van Merijn. De laatste actie was voor Geldrop, weer mocht een aanvaller ongehinderd op avontuur en tekende voor de tweede treffer.

Conclusie van de oefen-en bekerwedstrijden tot nu toe is, dat Merefeldia ervoor moet zorgen om zo snel mogelijk in de eerste klasse terecht te komen...