2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia heeft goede zaken gedaan voor de eerste plaats in de bekerpoule. Zonder zelf sprankelend te voetballen en het gemis van een aantal aanvallers kwam de thuisclub geen moment in gevaar en won verdiend met 2-0.
De Nederweertenaren kwamen heel goed uit de startblokken en hadden meteen succes.  Al in de 3e minuut stelde Tijn spits Ties in de gelegenheid om hard uit te halen. Zijn schot verdween strak in de kruising, ofschoon er nog een voetje tussen zat van een Oda-speler. Een paar minuten later stond Max aan de basis, maar deze keer plukte de keeper het schot van Milan S uit de lucht.
Na 20 minuten werd Oda voor het eerst gevaarlijk, toen een corner rakelings langs het doel zeilde. In de 25e minuut veroverde Thijs v G knap de bal door hoog druk te zetten, maar hij kon zichzelf net niet belonen. Oda kon daar weinig tegenover stellen, het werd alleen gevaarlijk bij spelhervattingen als de lange verdedigers mee opstoomden.
Na een half uur had Merefeldia de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Na een splijtende pass van Thijs S. pikte Tijn de bal op om vervolgens na een wervelende actie een voorzet te geven op Max. Helaas ging zijn inzet net naast het doel.
Net voor rust moest keeper Merijn plotseling twee keer vol aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. Maar beide keren liet hij zich niet passeren.
In de tweede helft gebeurde er niet zoveel, het heilige vuur ontbrak vandaag een beetje. Merefeldia bleef de bovenliggende partij, zonder echt veel kansen te creëeren.
In de 52e minuut verstuurde Thijs S opnieuw een geniale pass, maar het lukte Milan S net niet om deze kans te verzilveren. Een minuutje later zorgde Max wel voor de beslissing, door met een rustig geplaatst schot de mistastende keeper te passeren.
Het slotakkoord was voor Oda, toen het tot twee keer toe de aansluitingstreffer had kunnen scoren. Na een corner belandde de bal eerst op de lat, waarna de terugspringende bal werd overgekopt.
Met deze overwinning stelt Merefeldia de eerste plaats vrijwel veilig, waarna de KNVB hopelijk zorgt voor een indeling in de eerste klasse! Zaterdag 15 oktober volgt nog een inhaalwedstrijd tegen het Eindhovense Unitas '59 19-3. Deze wedstrijd begint om 15.00 u op sportpark De Bengele.