De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 is de competitie in de eerste klasse goed begonnen, na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-0 tegen De Ster uit Stein.
De thuisclub startte fel en drukte de bezoekers meteen in de verdediging, Dit leidde in de eerste minuten al meteen tot een tweetal kansen voor Ties, maar helaas bleef succes nog uit.

Na een minuut of tien gaf Niels B een uitstekende pass op Tim, maar opnieuw voorkwam de keeper het openingsdoelpunt. Merefeldia bleef sterker en kreeg zo rond het kwartier twee vrije trappen kort na elkaar. De eerste van Jesper ging over het doel, de tweede van Max eindigde op de lat.
Ondanks het grote overwicht was het na 20 minuten nog steeds 0-0. Daarna kwam er een fase, waarin De Ster wat meer kwam opzetten. Zo moest keeper Merijn plotseling vol aan de bak om een schot uit de benedenhoek te ranselen.

In de 28e minuut werd Jesper op het middenveld flink onderuit gehaald, met als gevolg een blessure, een wissel en een gele kaart met tijdstraf voor zijn tegenstander. Merefeldia zette nog eens extra aan en uit een goed genomen corner kopte Milan M zijn team prachtig op voorsprong. Meteen daarna waren Stan en Tim dichtbij een treffer, maar de stand bleef voorlopig zoals hij was.
Net voor rust was het wel raak. Na een mooie aanval via Ties, Max en Niels B kwam de bal opnieuw voor de voeten van Max, die heel beheerst voor
2-0 zorgde.

Na de pauze probeerde De Ster de bakens te verzetten, maar dit leidde amper tot gevaarlijke situaties. Mede door de vele wissels werd het spel helaas wat rommeliger, maar Merefeldia bleef duidelijk de baas op het veld.
In de 50e minuut leek dan eindelijk de beslissing te vallen, maar tot tweemaal toe bleef de verdediging overeind. Na een afgemeten voorzet van Niels L knalde Ties de bal tegen de keeper, in de rebound werd de inzet van Max geblokt. Even later was het aan de andere kant even schrikken, toen keeper Merijn tevergeefs heel ver uit zijn doel kwam. Gelukkig ging het schot van de aanvaller rakelings voorlangs.

Na ruim een uur spelen viel de uiteindelijke beslissing. Met een bekeken schot passeerde Max de keeper, na een assist van Jurn. Net voor tijd viel het allermooiste doelpunt van de middag. Tijn zette zelf een aanval op in combinatie met Vince, passeerde een aantal verdedigers alsof ze er niet stonden en rondde af met een prachtige lob over de uitkomende keeper.

Al met al een prima overwinning voor Merefeldia. Een goede start van de competitie, die slechts tot de winterstop duurt. Daarna volgt weer een nieuwe indeling tot de zomerstop.
Volgende week volgt de derby tegen RKSVO. Om 15.00 u wordt er afgetrapt in Ospel, toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom!