De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 is er niet in geslaagd om medekoploper MMC van de winst te houden. In een rechtstreeks duel bleken de Weertenaren iets meer in huis te hebben. Vooral op fysiek gebied, felheid en handelingssnelheid waren de gasten de bovenliggende partij. Opvallend ook dat MMC enkele dispensatiespelers heeft, iets wat niet veel voorkomt in een 19-1 van een grote club.

Merefeldia kwam heel gehavend aan de start door blessures van Vince, Jesper en Max. Tot overmaat van ramp gaven ook Thijs G en Tim in de warming up aan niet te kunnen spelen. Als klap op de vuurpijl moest Daan zich na een half uur al laten vervangen, omdat ook hij niet fit was...

Merefeldia begon heel behoedzaam aan de wedstrijd, het liet het initiatief aan de gasten. Toch was de eerste kans voor Ties. Na een mooie pass van 17-1 speler Wouter tikte hij de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper redding kon brengen.

In de 18e minuut openden de bezoekers onverwacht de score. Aanvoerder Thijs S stoomde op vanuit het middenveld, maar leed plotseling balverlies. Twee tellen later lag de bal in het net...Daarna was er een mogelijkheid voor Ties, na goed afleggen van Stan. Op het allerlaatste moment werd het schot geblokt.

Na een half uur verdubbelde MMC de score. Keeper Merijn beoordeelde een diepe bal verkeerd, waarna het voor de spits een koud kunstje was om de bal in het lege doel te tikken.

Na rust probeerde Merefeldia de tegenstander meer onder druk te zetten, maar al vlug viel de beslissing aan de andere kant. Vanuit het middenveld werd de bal van zeker 30 meter vol tegen de touwen gejaagd.

Na een gevaarlijke kopbal van Ties verdween de hoop op een beter resultaat, zeker toen ook Stan geblesseerd het veld moest verlaten. MMC speelde een gewonnen wedstrijd, keeper Merijn moest zelfs nog een paar afstandsschoten onschadelijk maken.

In de 68e minuut was het penalty na een overtreding van Milan M in de zestien. De strafschop werd stijf in de kruising geschoten. Met 0-4 was de wedstrijd meer dan beslist. In de slotfase gebeurde er niet veel meer, het was wachten op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gommans, die uitstekend floot.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, om half drie komt DVO uit Sittard op bezoek. Hopelijk is dan een aantal geblesseerden weer fit en inzetbaar.