De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 is er dinsdagavond niet ingeslaagd om de volle winst te pakken in het inhaalduel tegen DVO uit Sittard. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het in stromende regen uiteindelijk 5-5. Door dit gelijkspel komt Merefeldia in punten gelijk met de koplopers Heer en MMC, alleen hun doelsaldo is beter.

Nadat de problemen met de verlichting op het nieuwe kunstgrasveld waren verholpen, kon de wedstrijd toch op tijd beginnen. Helaas was het wel een voorbode van meer rampspoed. Keeper Merijn kreeg tijdens de warming up een flinke bloedneus, waarna hij zoals later bleek enigszins dizzy aan de wedstrijd begon. Gevolg, binnen een kwartier stond DVO op 0-3, iets wat normaal nooit zou zijn gebeurd.

Toch ging M19-1 niet bij de pakken neerzitten, het team herstelde zich van de enorme dreun. In de 20e minuut kreeg Jurn op aangeven van Vince een dot van een kans, tien minuten later joeg Tijn de bal keihard tegen de touwen. Daarna zorgde voor Vince voor nieuw gevaar na een assist van Stan.

In de 35e minuut moest de keeper van DVO met rood van het veld, nadat hij de doorgebroken Tijn net buiten de zestien had neergelegd. Hierdoor moest een veldspeler in het doel, maar dat bleek geen verzwakking. Helaas verdween de toegekende vrije trap over het doel.

Toch lukte het Vince nog voor rust om de spanning terug te brengen. Vanaf randje zestien haalde hij uit en toen de bal ook nog van richting veranderde was het 2-3.

Na rust trok Merefeldia de lijn in eerste instantie goed door en maakte Tim er al snel 3-3 van na een passje van Max. Helaas was de vreugde maar van korte duur. Door het opdringen kreeg DVO meer en meer ruimte om het veld snel over te steken. De uitstekende spelers nr 6, 8 en 14 braken enkele keren zeer gevaarlijk uit en dit leidde binnen een zestal minuten tot een nieuwe royale voorsprong van 3-5.

Opnieuw leek de wedstrijd beslist, maar daar dacht Milan S anders over toen hij even later 4-5 scoorde in de bovenhoek. Merefeldia ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam goed weg toen lat en paal werden geraakt bij razendsnelle counters en een fraai doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na alle ellende van de beginfase, zat het in de laatste minuut toch nog mee. Tijn ging ondanks dat hij fel op zijn huid werd gezeten door tot op de achterlijn, waarna hij de bal uitstekend teruglegde op de inkomende Tim, die als een echte spits het mooie voorwerk afmaakte.

Na de feestdagen wordt op 14 jan ingehaald tegen medekoploper Heer, MMC speelt dan tegen Haslou. Pas na deze wedstrijden kan de balans worden opgemaakt wat betreft de eindklassering. In de winterstop volgt een nieuwe indeling voor fase 3. Deze competitie start op 28 januari.

Op 21 jan speelt M19-1 op De Bengele voor de beker tegen DESM 19-1. Prettige feestdagen allemaal!