Heiveld 2
6241EK
BUNDE
tel. 043-3646253

Merefeldia 19-1 reisde deze keer af naar het Zuid-Limburgse Bunde. Ondanks diverse pogingen om de wedstrijd eerder te beginnen, ivm Nederland -VS, lukte het de thuisclub niet om dit te regelen. Erger nog, door uitloop van de vorige wedstrijd was er maar weinig tijd voor de warming up en konden de 19-1 teams pas tegen half vier beginnen...

Vorige week verraste tegenstander Bunde vriend en vijand met een knappe 1-2 overwinning bij het op dat moment ongeslagen MMC. Daarom begon Merefeldia heel geconcentreerd en gemotiveerd aan de wedstrijd en rekende op een geduchte tegenstander. Binnen de minuut leidde dit tot drie kansen om de score open te breken. Maar inzetten van Niels B,  Jurn en Wouter werden geblokt of belandden op de vuisten van de keeper.

Merefeldia bleef in de aanval en met snelle combinaties werd het vijandelijk doel gezocht. Dat leverde al heel snel twee nieuwe kansen op. Maar ondanks goed voorbereidend werk van Stan en Jurn wisten Niels B en Tijn het net nog niet te vinden.
Dat lukte Bunde in de 10e minuut veel beter. Na een snelle uitval over rechts was de dekking even zoek en was er voor keeper Merijn geen houden aan. Merefeldia raakte door deze achterstand niet in paniek, het bleef met verzorgd voetbal de aanval zoeken en was duidelijk de bovenliggende partij.

Na een kwartier had de bal op de stip gemogen, toen Jurn in de 16m werd omgekegeld na een voorzet van Tijn. Maar helaas zag de scheidsrechter het van grote afstand alleen maar aan... Vijf minuten later viel de verdiende gelijkmaker. Nadat Wouter net buiten het strafschopgebied onderuit was gehaald, mocht Thijs S aanleggen voor de vrije trap. Nadat de bal van richting veranderde, viel hij voor de voeten van Tijn, die dit buitenkansje meteen verzilverde.

Bunde beperkte zich tot uitvallen, het verviel telkens tot het spelen van de lange bal. In de 38e minuut leidde dit bijna tot succes, toen het een vrije trap mocht nemen na een overtreding net buiten de beruchte lijnen. Gelukkig ging de bal over de kruising.

De laatste actie voor de pauze was toch weer voor de gasten. Met een prachtige pass stuurde Max rechtsback Stan op avontuur, hij bedacht zich niet en haalde verwoestend uit. Daarmee gingen de bezoekers met een verdiende 1-2 voorsprong de rust in.

In de tweede helft viel de beslissing al na vier minuten, toen Niels B keihard uithaalde en via de binnenkant van de paal 1-3 aantekende. Daarna was er geen houden meer aan. Merefeldia bleef met goede combinaties in een hoog tempo het doel opzoeken van Bunde, het werd van het kastje naar de muur gestuurd. In de 57e minuut had Jurn de bal voor het intikken, na goed werk van Tijn en Niels B. Even later maakte uitblinker Tijn er met een lob zelfs 1-5 van.

Merefeldia nam geen gas terug en in de 74e minuut stond Max opnieuw aan de basis van een doelpunt. Zijn prachtige pass werd door Vince voortreffelijk binnengeschoten. Het slotakkoord was voor Bunde, toen het bij de allerlaatste aanval door een schoonheidsfoutje nog kon scoren.

Geen Oranje voor de buis, maar wel een mooie overwinning door uitstekend voetbal. Door deze overwinning blijft de doelstelling van M19-1 overeind, meedoen in de race voor de eerste plaats. Komende zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Haslou uit Elslo. Aanvang om 14. 15 u op sportpark De Bengele. Hopelijk tot dan!