De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Nadat Bunde vorige week met speels gemak aan de kant werd gezet, waren de verwachtingen tegen het minder ingeschatte Haslou uit Elslo hoog gespannen. Merefeldia startte voortvarend, de gasten werden onmiddellijk flink onder druk gezet. Dit leidde al in de eerste 6 minuten tot vier levensgrote kansen.

Bijna iedere keer was de sterk gestarte Tijn betrokken. Hij speelde zijn directe tegenstander in de beginfase helemaal zoek. De eerste scoringskans was voor hem, na een puntgave pass van Milan S. De tweede voor Vince, die alleen voor de keeper verscheen na een assist van Tijn. Daarna gaf hij nog een uitstekende voorzet, maar niemand knalde de bal tegen het net. De laatste in de reeks was voor Milan S, die zijn schot gekeerd zag op de doellijn. Nadat Haslou deze kansenregen wonder boven wonder ongeschonden was doorgekomen, herstelden de gasten zich enigszins.

Een kwartier later leek de openingstreffer dan toch eindelijk gescoord te worden. Milan S werd door een steekbal van Max alleen voor de keeper gezet, maar helaas was de uitblinkende doelman de winnaar. Pas in de 25e minuut wist Merefeldia zich eindelijk te belonen. Na een assist van Vince tikte Ties de bal vanuit een moeilijke hoek achterwaarts over de lijn. Helaas bracht deze treffer geen rust in het spel van de thuisclub. Te vaak werd de bal zomaar ingeleverd bij tegenstander Haslou. Na 32 minuten leidde dit tot een gevaarlijke situatie toen de verdediging even de weg kwijt was.

Na rust werd het spel er niet beter op en ebde het zelfvertrouwen langzaam weg. Toch kreeg Merefeldia wel degelijk kans om de wedstrijd te beslissen. Zo testte Jurn tot twee keer toe de keeper, maar beide keren bleef hij knap overeind.

Haslou begreep intussen dat er misschien wel een gelijkspel inzat. Met lange ballen probeerde het gevaar te stichten voor het doel van Merefeldia. Tot drie keer toe zat het de Zuid-Limburgers bepaald niet mee. Eerst spatte een schot uiteen op de lat, even later sprong de bal via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Tenslotte moest Thijs S alle zeilen bijzetten om een hard schot tot corner te verwerken.

Voor Merefeldia was het billenknijpen, ofschoon er ook nu mogelijkheden waren om er 2-0 van te maken. Zo ging een kopbal van Milan M naast en wist Vince een 1 op 1 situatie niet te verzilveren. Uiteindelijk bleef het dus 1-0. Onnodige spanning als in de beginfase de helft van de kansen was benut...
Als de weergoden het toelaten, volgt donderdag om 20.00 u de inhaalwedstrijd thuis tegen DVO uit Sittard en zaterdag om 13.30 u tegen Heer in Maastricht. Een spannend slot, zowel MMC, Heer, Bunde als Merefeldia doen nog mee voor plek 1 t/m 4.