De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 heeft donderdagavond de vooruitgespeelde wedstrijd tegen Oda niet in winst kunnen omzetten. Na een spannend duel stond voor de derde keer dit seizoen 3-3 op het scorebord. Door dit gelijke spel verdwijnen de titelkansen uit zicht, Ondo en ZSV zijn nu de belangrijkste kandidaten.

De thuisclub miste deze avond maar liefst zes spelers door het Gala op Philips van Horne, blessures en uitstapjes. Gelukkig zorgde 17-1 met Levi, Milan B, Ries, Ruben en de 14 jarige reservekeeper Sem voor een goede aanvulling.

Merefeldia ging voor de volle winst, want alleen daarmee zou de titel nog binnen bereik zijn. Oda snel terugdringen was het doel, maar dat ging niet zo gemakkelijk deze avond. Niet iedereen zat even lekker in de wedstrijd. Bovendien verraste Oda en voetbalde zich regelmatig goed onder de druk uit.

Via een sterk middenveld werden de snelle aanvallers met succes aan het werk gezet. In de 7e minuut volgde een snelle omschakeling over rechts. Met een strak schot in de verre hoek werd keeper Merijn kansloos gepasseerd.

Merefeldia probeerde de zaken te keren, maar Oda gaf weinig ruimte weg. Wel was er een kans voor Niels, maar de keeper kreeg zijn schot nog net voor de instormende Vince onder controle. In de 27e minuut leek Tijn de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn inzet belandde op de paal. Gelukkig was Niels attent om de terugspringende bal binnen te tikken.
Direct hierna moest Milan S al naar de kant, omdat hij toch niet geheel was hersteld van een griepje. Hierdoor kon Milan B zijn competitiedebuut maken, net zoals later Ries en Ruben.

Lang kon Merefeldia niet genieten van de gelijke stand, want vijf minuten later stond het 1-2. Een knappe goal na een wervelende combinatie door het hart van de verdediging. Net voor rust ontsnapte de snelle spits opnieuw aan de aandacht van de verdediging, keeper Merijn wist de bal echter knap tot coner te verwerken.

Meteen na rust kreeg Oda drie goede kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de wilde schoten gingen hoog over. In de 12e minuut werd het toch weer gelijk na een geweldige vrije trap van Thijs vanaf randje zestien. Opnieuw verslikte Merefeldia zich bijna in de tegenstoot, toen de Weertenaren ook mochten aanleggen vanaf 16m. Merijn ranselde de bal echter prima uit zijn doel.

Oda kreeg het een stuk moeilijker toen er meer over de vleugels werd gespeeld, zo waren Levi en Daan dichtbij een voorsprong. Na een half uur was er toch weer succes voor de bezoekers. Keeper Merijn kwam uit zijn doel, raakte de aanvaller en de bal ging terecht op de stip. Dit buitenkansje liet Oda niet liggen, de penalty werd strak ingeschoten. Merefeldia richtte zich opnieuw op en binnen no time was het weer gelijk, na goed doorzetten van Levi.

In de slotfase speelde Merefeldia alles of niets. In de 38e minuut had Max de winnende treffer op zijn schoen, na goed voorbereidend werk van Ries en Levi. Helaas ging zijn schot niet tussen de palen...Daarna lifte, de terug in het veld gekomen, Milan S de bal nog eens over doelman en lat na een mooie assist van Daan. Ook de laatste kans werd gestopt door de keeper van Oda, ofschoon Ries de bal prima inschoot.

Met nog anderhalf minuut te spelen moest de wedstrijd helaas onderbroken worden na een val van een Oda speler. Hierbij liep hij een flinke knieblessure op, de ambulance moest er aan te pas komen om hem naar het ziekenhuis te vervoeren. Hopelijk valt het mee, gelukkig was er geen sprake van een grove overtreding. Beterschap en een goed herstel.

Merefeldia zal de laatste wedstrijden moeten winnen om de tweede plaats veilig te stellen. Donderdag 11 mei volgt om 20.00 u de uitwedstrijd tegen SJO PEC'20 in Panningen.