Luttelseweg 26
5975VW
SEVENUM
tel. 077-4671861

Merefeldia M19-1 is er niet ingeslaagd om de uitwedstrijd tegen Sparta '18 in volle winst om te zetten. Nadat afgelopen donderdag een oefenwedstrijd met 3-1 werd gewonnen van Laar, was iedereen optimistisch gestemd over de kansen tegen Sparta 2. Maar helaas ontbraken zaterdag de uiterste concentratie en volle inzet.

Toch kwam Merefeldia aardig uit de startblokken, al in de eerste 8 minuten waren er kansen voor Niels B, Milan S en Ties om de score te openen. Na 10 minuten volgde echter de eerste waarschuwing van de thuisclub. Bij een snelle uitbraak moest Milan M aan de noodrem trekken en kon voor tien minuten naar de kant.
Merefeldia bleef de bovenliggende partij, ondanks het rommelige spel. Sparta beperkte zich tot verdedigen en met lange halen werden de snelle spitsen aan het werk gezet. In de 27e minuut opnieuw een kans voor de geelzwarten, ditmaal mocht Stan aanleggen na een pass van Jesper. Ook nu bleef de keeper de baas.
Zoals zo vaak in het voetbal, valt het doelpunt dan aan de andere kant. In de 32e minuut weer een snelle uitbraak, een paar tellen later lag de bal in het doel. Merefeldia reageerde met een bal op de paal van Milan S en een kopbal van Milan M over het doel.
In de 36e minuut viel eindelijk de gelijkmaker, toen Niels B van grote afstand verwoestend uithaalde. Het geluk duurde maar kort, want meteen na de aftrap stond de verdediging te slapen bij een razendsnelle aanval. Met een 2-1 voorsprong voor de thuisclub ging de rust in, ook al raakte Milan M nog eens de paal.

Na rust kwam Merefeldia al snel op gelijke hoogte, toen de keeper een schot van Niels L niet onder controle kreeg. Vince was er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten. Daarna bleef het spel op en neer golven, met veel balverlies bij beide partijen.
In de slotfase kwam Sparta opnieuw op voorsprong, toen een penalty wegens hands werd verzilverd. De winst leek binnen voor de thuisclub, maar Merefeldia kon dat nog net voorkomen. Na een prachtige pass van Niels L mocht Vince oprukken naar het strafschopgebied en passeerde de keeper met een bekeken schot. Met 3-3 mocht Merefeldia uiteindelijk nog tevreden zijn, want net voor tijd had de bal zomaar voor de 2e keer op de stip gekund bij een overtreding randje zestien...

Zaterdag volgt om 15.00 u de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys.