De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

M19-1 heeft de competitie zaterdag besloten met een royale 7-3 overwinning op Baarlo, daarmee kwamen de gasten nog goed weg. Merefeldia beleefde een bliksemstart. Meteen na de aftrap gaf Milan S een splijtende pass op Tijn, die ging door tot de achterlijn en trok de bal perfekt voor het doel. De inkomende Niels B joeg de bal keihard tegen de touwen.

Baarlo was echter geenszins geschrokken en trok meteen zelf ten aanval. Binnen drie minuten leidde dit tot een 1-2 voorsprong... Eerst werd een onoplettendheid in de verdediging afgestraft. Meteen daarna belandde een vrije trap op de lat, waarna de terugspringende bal keurig werd binnengekopt.

Merefeldia herstelde zich snel met een knappe vrije trap van Thijs S, die echter door de keeper werd gepareerd. De thuisclub bleef sterker, maar moest toch oppassen voor enkele beweeglijke middenvelders en aanvallers bij Baarlo. In de 25e minuut kwam Merefeldia weer langszij. Na een voorzet van Tijn kwam de bal voor de voeten van Tim, via de paal schoot hij raak.

Precies na een half uur spelen werd het spitsuur voor het doel van Baarlo, binnen vijf minuten werden de gasten op een kansloze achterstand gezet. Opnieuw volgde een uitstekende voorzet van Tijn, Niels B stapte over de bal, waarna Milan S koeltjes 3-2 afdrukte. Twee minuten later ging Tijn binnen het strafschopgebied over het been van een verdediger, Thijs S wist met deze pingel wel raad. Een paar tellen later rondde Tijn zelf doeltreffend af na een prachtige assist van Niels B. Dit was voor de keeper het sein om zijn plek af te staan aan een veldspeler... Net voor rust pegelde Niels B nog eens op de lat en miste Baarlo een dot van een kans, nadat de verdediging weer niet alert was.

Na de pauze maakten Milan B, Levi en Wouter van 17-1 hun opwachting. Ook zij droegen bij aan het succes. Na een mooie actie van Ties schoot Milan B bijna raak. Aan de overzijde strafte Baarlo echter slecht uitverdedigen af met een derde doelpunt. Even veerde Baarlo op, maar dat was van korte duur. Diverse spelers kregen last van krampverschijnselen, de pijp was leeg bij hen.

De geelzwarten bepaalden de gang van zaken en scoorden in de slotfase nog twee keer. In de 73e minuut Levi 6-3 uit een pass van Ties, drie minuten later Wouter 7-3 na voorbereidend werk van Levi.

Merefeldia 19-1 is uitgespeeld en staat nu op de tweede plaats achter kampioen ZSV uit Deurne. Een mooi seizoen met een jong team, liefst vijf spelers mogen nog in 17-1. Het team is uitgegroeid tot een hechte groep, waarbij aanvallend combinatievoetbal hoog in het vaandel staat. Merefeldia maakte veruit de meeste doelpunten. Jammer van driemaal 3-3, anders was het kamioensschap zeker binnen handbereik geweest. Een extra compliment voor Vince, Thijs S, Milan S en Max, zij maakten na de winterstop hun debuut in Merefeldia 1. Op naar een nieuw seizoen!