Slobeendweg 6
5725BJ
HEUSDEN GEM ASTEN
tel. 0493-693000

M19-1 heeft na een spannende slotfase een benauwde overwinning geboekt op Ondo. In Asten Heusden werd het na een 0-1 ruststand uiteindelijk
2-3 voor de Nederweertenaren. Merefeldia was vooraf gewaarschuwd, de tegenstander had vanaf september pas één keer verloren. In de praktijk bleek Ondo een stugge en vooral fysieke ploeg, die vooral de lange bal hanteerde.

Merefeldia nam meteen het initiatief, met goede combinaties en veel beweging zag de start er prima uit. Het eerste gevaar kwam al snel van Max, zijn schot werd met een sliding geblokt. Meteen daarna veroverde Niels B de bal in de zestien door goed drukzetten. Juist op het moment dat hij wilde uithalen, werd hij neergelegd. De scheidsrechter twijfelde geen seconde, de bal ging op de stip. Met een subliem uitgevoerde Panenka verzilverde Thijs S dit buitenkansje.

Na deze fraaie treffer golfde het spel heen en weer, Merefeldia had het beste van het spel, maar zonder echte kansen. Aanvallen van Ondo werden vaak in de kiem gesmoord, verder dan een schot naast het doel kwamen ze niet.
Net voor rust was het wel even schrikken, toen keeper Jort een afgeslagen bal losliet. Gelukkig was Thijs S in de buurt om de inzet te blokken en de gelijkmaker te voorkomen.

Na rust probeerde Ondo meer druk te zetten, in de 53e minuut met succes. De zoveelste lange bal werd verkeerd beoordeeld door de achterhoede en dat betekende 1-1. Daarna werden de duels feller en de tackels, van vooral de thuisclub, harder. De scheidsrechter trad hier niet echt tegenop, telkens werd het afgedaan met een vrije trap ipv een tijdstraf.

In de 63e minuut was er een grote mogelijkheid voor de spits van Ondo, maar de bal bal verdween hoog over het doel. Een minuutje later kwam Merefeldia, precies op het juiste moment, wel op voorsprong. Met een prachtige lob wist Max medespeler Daan te bereiken. Geheel vrijstaand zette hij met een bekeken schot zijn team op een 1-2 voorsprong.

Ondo moest voor resultaat meer opschuiven, hierdoor ontstond er meer ruimte voor de aanvallers van Merefeldia. Na een steekpass van Max dwong Tijn de keeper tot een geweldige redding en blokte een verdediger zijn volgende schot. In de 84e minuut had Tijn meer geluk. De linksback speelde de bal zomaar in zijn voeten, met een diagonaal schot scoorde hij de belangrijke 1-3. De wedstrijd leek beslist, maar het venijn zat in de staart.

In de 90e minuut liet de achterhoede van Merefeldia zich namelijk nog een keer beetnemen en dat betekende 2-3. De thuisclub dacht aan 3-3 en zette nog een keer alles op alles. Gesteund door de scheidsrechter, die zonder aanleiding liefst 8 minuten extra liet spelen, leidde dit nog tot twee kansen. Maar de krachten waren weggevloeid en de aanvallers maaiden over de bal.

Merefeldia maakte het zich onnodig moeilijk in de slotfase. Toch stapten de geelzwarten als terechte winnaars van het veld.