De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 heeft na een onderbreking van maar liefst vijf weken de competitie hervat thuis tegen HBSV.  Na een moeizame eerste helft, met een 1-1 tussenstand, werd het uiteindelijk 4-1. Volkomen verdiend, de thuisclub had het beste van het spel en creëerde legio kansen.

Na de onverwachte uitschakeling voor de beker, vorige week tegen DESM, was iedereen belust op revanche. Ondanks een groot aantal blessures en het gemis van spits Vince, die zondag als basisspeler zijn competitiedebuut maakte in het eerste elftal, was er voldoende vertrouwen om de klus te klaren. Bovendien was de selectie aangevuld met Levi en Wouter, twee sterkhouders van 17-1 en Sem, talentvol keeper van 15-1...

Vanaf de aftrap werden de gasten flink onder druk gezet. Ties en Thijs S hadden na een paar tellen al kunnen scoren. Na een minuut of tien kwam HBSV pas voor het eerst echt over de middenlijn. Met een afstandsschot gaven de snelle spitsen een waarschuwing af.

Na een kwartier moesten beide keepers aan de bak. Een poging van Ties werd onschadelijk gemaakt en in de tegenstoot moest keeper Sem een diepe bal onderscheppen. Heel koelbloedig tikte hij de aanvaller uit, die wel drie koppen groter was...

Ondanks het grote overwicht bleef HBSV gevaarlijk met counters, iets waar de verdediging zich niet goed op instelde. Via snelle halen thuis werden de spitsen aan het werk gezet. Bij de eerste poging kon Milan M ternauwernood redding brengen op de doellijn. Maar in de 27e minuut was het raak, toen de achterhoede zich weer verkeek op een diepe bal door het centrum. Heel listig omspeelde de spits keeper Sem en opende verrassend de score.

Merefeldia ging niet bij de pakken neerzitten. Na goed drukzetten van Ties veroverde hij de bal en rondde van dichtbij beheerst af. Na de gelijkmaker golfde het spel een fase op en neer, beide keepers moesten alert zijn. Zo was er een mooie volley van Ties, meteen daarna knalde hij nog eens op de vuisten van de doelman. In de rebound meende Niels B te gaan scoren en na een geweldige actie raakte hij de paal.

Na rust kwam er meer snelheid in het spel van de geelzwarten, de druk werd verder opgevoerd. Na een uur spelen kon de tegenstander het niet meer belopen, binnen een paar minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst scoorde Milan S een wereldgoal door de bal bal vanuit stand stijf in de kruising te knallen. Meteen na de aftrap volgde een gouden wissel. Levi kwam in het veld en kreeg meteen de bal in een kluts voor de voeten.. Een buitenkansje waar hij wel raad mee wist. Zo stond het 3-1, HBSV gesloopt, beslissing gevallen.

Merefeldia verslapte niet, het bleef kansen aaneen rijgen. Jesper strandde twee keer achter elkaar op de uitblinkende keeper, een schot van Levi werd van de lijn gehaald, een kans voor Max ging voorlangs na een sublieme pass van Thijs S. In de 80e minuut werd de eindstand bereikt. Nadat Tijn onderuit was gehaald in de zestien, schoot Thijs S de toegekende penalty onberispelijk binnen.

Al met al een mooie 4-1 overwinning met goed voetbal na rust, op een fysiek sterke tegenstander. Volgende week zaterdag volgt om 15.00 u de uitwedstrijd tegen ONDO in Asten-Heusden.