De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 is er in de topper tegen MMC niet ingeslaagd om de Weertenaren te verslaan. Net als in de vorige twee edities gingen de gasten er met de winst vandoor. Enige verschil is, dat Merefeldia dit keer wel qua voetbal lange tijd de betere was, maar MMC had de beste killers op het veld.

Na de uitstekende overwinning donderdagavond op Swalmen, was iedereen optimistisch over de winstkansen. Maar helaas kwam de eerste domper al voor de aftrap, toen Thijs S in de warming up moest afhaken. Merefeldia startte daarom voorzichtig en MMC nam meteen het initiatief. Met snelle aanvallen en druk vooruit moest Merefeldia in de verdediging. Toch kreeg de thuisclub in deze fase drie mogelijkheden door acties van Tijn, Max en Niels B, terwijl MMC helemaal niets creëerde.

Na zo'n 20 minuten namen de geelzwarten het initiatief over en werd MMC achteruit gedwongen. In de 24e minuut gaf Max een steekbal op Tijn, die beheerst afrondde. Helaas ging de vlag van de assistent omhoog en klonk het fluitje. Even later tikte de keeper een inzet van Stan over de kruising.

In de 31e minuut scoorde Merefeldia opnieuw. Na een mooie voorzet van Jesper rondde Niels B perefekt af. Helaas ging de vlag opnieuw de hoogte in. Dit keer een heel dubieuze beslissing, die helaas door de scheidsrechter werd overgnomen. Vervolgens brak Niels B door de verdediging, maar op het laatste moment speelde hij de bal iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper redding kon brengen.

Net voor rust was er een opstootje n.a.v. een MMC overtreding met gestrekt been. Gelukkig geen lichamelijke schade, maar een kaart met tijdstraf was hier zeker op zijn plaats geweest. Merefeldia overheerste in het laatste half uur, maar vergat zich te belonen met een geldig doelpunt, dit had grote gevolgen...

MMC startte de tweede helft veel feller en rolde Merefeldia binnen tien minuten op. Met twee zeer snel uitgevoerde counters over de linkerflank bereikten ze de zestien, waar de spitsen klaar stonden om loeihard uit te halen.

Na deze dreun richtte Merefeldia zich toch weer op, maar de ruimte achterin bij MMC werd kleiner en kleiner. Merefeldia zette er een aanvaller bij, kreeg kansen via Tijn en Jesper, maar de uitstekende keeper stond telkens een doelpunt in de weg. Ook waren er mogelijkheden voor Ties, twee schoten werden zelfs van de doellijn gehaald. De grootste kans op de aansluitingstreffer kreeg hij, toen hij na een splijtende pass door de defensie brak. Op weg naar het doel ging hij echter plotseling onderuit met een verdediger in zijn rug. Niets aan de hand was het antwoord van scheidsrechter.

In de laatste tien minuten speelde Merefeldia alles of niets. Het werd uiteindelijk niets...Ook met vijf aanvallers en achterin 1 op 1 lukte het niet om de verdediging te slechten. Erger nog, MMC profiteerde twee keer van de geboden ruimte. Met een harde pegel werd het 0-3, een minuut later via een strafschop zelfs 0-4. MMC ging er met de winst vandoor, vier van de vijf kansen werden benut...

Moegestreden zochten de Merefeldianen teleurgesteld het kleedlokaal op. Lange tijd tijd het beste van het spel, voldoende kansen gecreëerd, maar helaas niet afgemaakt en daar gaat het om als je wilt winnen.

Zaterdag om 15.00 uur komt Milheezer Boys op bezoek, kans op revanche.