De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

M19-1 heeft in een doelpuntrijke wedstrijd een royale overwinning behaald op nummer voorlaatst Milheezer Boys. De wedstrijd vond plaats onder bijzonder slechte omstandigheden en moest zelfs kort na de aftrap voor zo'n 20 minuten worden onderbroken door zware regenval, hagel, bliksem en donder.

Merefeldia startte op kunstgras met de stormachtige wind tegen. Dat leverde de achterhoede, inclusief keeper Merijn, grote problemen. Al in de eerste minuut werd een aanvaller in de opbouw zomaar in de voeten aangespeeld. Geschrokken van dit buitenkansje, miste hij voor open doel. Aan de andere kant moest hun keeper zich helemaal strekken om een schot van Niels B uit de kruising te tikken.

Na de onderbreking, vanwege het slechte weer, namen de bezoekers in de 10e minuut onverwacht de leiding door een wereldgoal van hun doelman. Gedragen door de wind stuitte de uittrap net voor collega Merijn, waarna de bal hoog opsprong en tegen de touwen verdween...

Lang duurde de vreugde echter niet. Ties legde goed af en met een droge schuiver zorgde Daan voor de gelijkmaker. In de 17e minuuut waren de rollen omgedraaid. Nu was het Daan die de voorzet gaf, waarna Ties binnen kon tikken.

Vijf minuten later rondde Niels B een mooie solo succesvol af. Vanaf randje zestien haalde hij verwoestend uit. Na de 3-1 kregen Vince en opnieuw Ties ook kans om hun steentje bij te dragen, maar dit keer bleef de keeper de baas.

Milheezer Boys probeerde, gejaagd door de wind, telkens met lange ballen voor gevaar te zorgen. Eén keer leverde dat slechts een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Keeper Merijn trok aan de noodrem en ontsnapte aan een kaart. Even later plukte hij een gevaarlijke voorzet goed uit de lucht.

In de 42e minuut hielp Ties de bezoekers een handje om de achterstand terug te brengen tot 3-2. Zijn terugspeelbal was zo hard en op kniehoogte, waardoor keeper Merijn geen kans zag om het schot te keren. Alweer een curieus doelpunt...Net voor rust werd de marge toch weer twee, nadat Max een assist van Vince bekroonde met een treffer.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet zoveel. Merefeldia was duidelijk beter, maar Milan S en Vince lieten het bij pogingen. De echte scherpte in het team ontbrak vandaag een beetje. Even leek Vince op weg naar succes, maar net voor het strafschopgebied werd hij neergehaald. De verdediger mocht tien minuten naar de kant, maar de toegekende vrije trap ging hoog over. Een paar tellen later mocht Stan ook even rusten, ondanks dat zijn tackle duidelijk op de bal was.

Pas in de 75e minuut was het weer raak. Na een actie van Levi kreeg Milan S de bal in de kluts en scoorde nummer vijf. Daarna mocht Vince juichen, maar zijn kopbal werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Vervolgens ging Ties onderuit randje zestien, het bleef bij een vrije trap. Net voor tijd zorgde Milan wel voor 6-2, door een solo van Niels B binnen te lopen.

Het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd, Niels B, die eindelijk eens 90 minuten volmaakte. Na een steekbal van Vince knalde hij 7-2 in de korte hoek. Een royale overwinning, dubbele cijfers waren zeker mogelijk geweest als de concentratie iets hoger was geweest.

Volgende week komt om 15.00 u concurrent ZSV op bezoek. Inzet, koppositie eerste klasse...leuk om er bij te zijn!