Sportparklaan 4
6071RA
SWALMEN
tel. 0475-502247

Merefeldia 19-1 heeft de inhaalwedstrijd tegen Swalmen met 0-5 gewonnen. Ondanks de grote overwinning beschikt de tegenstander wel degelijk over een aardig voetballend team, het had pas één keer verloren in de laatste 10 duels. Zeker in het eerste half uur liet het bij vlagen goed voetbal zien met kansen op de gelijkmaker. Maar Merefeldia had het deze avond echt op zijn heupen en gaf weinig weg. Vanaf de eerste minuten werd er druk gezet en was er veel beweging in het team.

In het eerste kwartier golfde het spel op en neer, helaas onderbroken door een zware blessure bij een speler van Swalmen. Zonder dat iemand hem raakte, verdraaide hij zijn knie en moest met een brancard van het veld.

Na de onderbreking werd de score in de 20e minuut geopend door Milan M, die een corner van Milan S keihard in de kruising joeg.

Swalmen antwoordde met enkele gevaarlijke tegenstoten. Zo kon Tren net op tijd redding brengen door goed naar binnen te knijpen. Hiermee voorkwam hij een zekere gelijkmaker. Even later moest keeper Merijn aan de bak, hij stortte zich op de bal voor de aanstormende spits.

Gaandeweg kreeg Merefeldia steeds meer de touwtjes in handen, verder succes kon niet uitblijven. In de 32e minuut kopte Thijs S de bal prachtig binnen uit een corner van alweer Milan S. Een paar tellen later toonde de keeper zijn talenten, door een schot van Vince onschadelijk te maken.

Na rust ging Swalmen natuurlijk op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. Bijna gelukt, maar helaas voor hen eindigde het schot in het zijnet. Daarna waren er nog twee gevaarlijke momenten, maar succes bleef uit.

In de 51e minuut gooide Merefeldia de wedstrijd in het slot. Thijs S zette de bal prima voor en Max stond op de goede plek om zijn team naar 0-3 te koppen. Even later glipte Tijn langs zijn tegenstander, maar deze keer bleef de keeper de baas in een 1-1 duel.

Swalmen kon het allemaal niet meer belopen en Merefeldia ging verder met kansen creëren. In de 58e minuut mocht Stan opstomen en bekroonde zijn solo met een streep in de kruising vanaf zeker 18 meter.  De volgende mogelijkheid was voor Ties, die een voorzet net naast kopte.

In de 80e minuut liet Niels B vier verdedigers zijn hielen zien, waarna hij de bal panklaar voor het doel bracht. Daan stond klaar om de 0-5 achter zijn standbeen binnen te trappen. Merefeldia bleef doorgaan, maar dit leidde niet meer tot een volgende treffer. Na afloop was iedereen blij en voldaan met de 5-0 overwinning en het vertoonde spel.

Op naar zaterdag, dan volgt om 15.00 uur op sportpark De Bengele de kraker tegen MMC. Van deze tegenstander is in de laatste twee jaar geen enkele keer gewonnen. Tijd om daar verandering in te brengen...