Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

Merefeldia 19-1 is hard onderuit gegaan tegen koploper Someren. De thuisclub was oppermachtig en liep uit naar een monsterscore van 9-2.

Vooraf was iedereen op de hoogte van de sterke Brabanders, maar helaas lukte het niet om met een gehavend elftal een passend antwoord te vinden. Door blessures en een schorsing van Thijs moest M19-1 een extra beroep doen op nog eens drie 17-1 spelers, bovenop het tweetal dat al wekelijks in 19-1 speelt. Beetje teveel gevraagd tegen een tegenstander als vandaag. Someren heeft een volwassen team, fysiek sterk, technisch en tactisch goed onderlegd. Bovendien is er veel beweging en bijna ieder foutje wordt genadeloos afgestraft. Kortom een team dat in de 4e divisie zeker niet zou misstaan.

In de eerste 10 minuten was er voor Merefeldia geen vuiltje aan de lucht, daarna sloeg het spelbeeld helemaal om. Eerst werd een vrije trap van zeker 25 meter tegen de touwen gejaagd, nog geen twee minuten later gevolgd door een nog hardere uithaal na een uitstekende combinatie.

Tien minuten later 3-0 na een razendsnelle aanval over links. Merefeldia kwam niet verder dan enkele plaagstootjes, helaas zonder succes.
In de 38e minuut verraste de sterke spits het centrale duo volledig en scoorde beheerst 4-0. Net voor rust konden de bezoekers eindelijk iets terugdoen, na een pass van Cis tekende Ties 4-1 aan.

Na rust was het binnen een paar minuten weer raak voor de thuisclub. Vanaf het middenveld werd een prachtige crossbal verstuurd over links, waarna de voorzet perfekt tegen de touwen werd gewerkt. Meteen hierna was er een mogelijkheid voor Milan S, die een vrije trap mocht nemen.
In de 65e minuut volgde nummer zes na een fout in de verdediging.

Ondanks de sterke tegenstand kwam ook Merefeldia een paar keer gevaarlijk voor het doel van Someren, maar zowel Ties als Milan M lukte het niet om raak te schieten. In de 73e minuut liet de thuisclub zien hoe het wel moest, de zevende treffer lag in het netje. Merefeldia gaf niet op en werd hiervoor beloond met een tweede treffer van Ties na een assist van Dirk.

Net voor het laatste fluitsignaal rolde Someren nog eens prachtige aanval uit op het kunstgras. Na een aantal snelle combinaties werd de aanval geweldig afgerond en stond 9-2 als eindstand op het scorebord .

Voor Someren de eerste plaats in de poule en verder bekeren. Merefeldia eindigt als laatste en moet afwachten op welk niveau er verder gespeeld wordt na de herfstvakantie. De hoofdklasse is zeker niet te hoog gegrepen, zowel tegen MMC, Laar, Heeze als SHH waren er voldoende kansen om de winst binnen te halen. Alleen Someren is buitencategorie, een maatje te groot, geen schande hoor!