Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Molenakkerdreef 101
6003BD
WEERT
tel. 0495-536251

Merefeldia 19-1 is er niet ingeslaagd om SV Laar punten afhandig te maken. In een spannend duel trokken de Weertenaren met pijn en moeite een benauwde 3-2 zege over de streep. Voor Merefeldia waren de druiven zuur, want de gelijkmaker was zeker verdiend.

De wedstrijd startte heel levendig met kansen aan beide zijden. Al in de derde minuut ging een schot van Max rakelings over na een vloeiende combinatie met Levi en Dean. Vijf minuten later greep keeper Merijn heel goed in door de bal corner te tikken na een foute terugspeelbal.

In de 10e minuut was het juichen voor de thuisclub. Na een snelle aanval over links werd de voorzet prachtig binnengekopt door Cas, die prima voor zijn man kwam. De gasten bleven na de openingstreffer een minuut of twintig de bovenliggende partij, zonder tot echte kansen te komen.

Na ruim een half uur kwam Merefeldia meer en meer opzetten, dit leidde in de 36e minuut tot de gelijkmaker. Met een harde schuiver passeerde Max de keeper na een perfekt genomen corner van Levi. Helaas was de feestvreugde van korte duur. Nummer 8 mocht vanaf randje zestien aanleggen voor een vrije trap, met een prachtige boog verdween de bal over alles en iedereen in het doel.

Na rust nam Merefeldia meer het initiatief en zette de thuisclub onder druk. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor counters, tot twee keer toe verdwenen de schoten royaal over het doel.

In de 25e minuut volgde weer een vrije trap na een lichte overtreding randje zestien. Opnieuw lukte het dezelfde speler om de bal prachtig in het doel te prikken. De wedstrijd leek gespeeld met een 3-1 voorsprong voor oranje, maar de geelzwarten dachten daar anders over en deden er nog een schepje bovenop. De thuisclub kwam niet meer aan aanvallen toe en regelmatig werd de bal met wilde trappen uit het doelgebied gewerkt.

Merefeldia leek zich tot twee keer toe te gaan belonen. De sterk spelende Dean scoorde tweemaal, maar beide treffers werden afgekeurd. De ene keer wegens aanvallen van de keeper in de vijf,  de andere wegens vermeend buitenspel. Dit laatste was echter dubieus, want de voorzet van Ties kwam vanaf de achterlijn, waarna een scrimmage volgde en vervolgens ging de vlag van de assistent omhoog...

Ondanks deze pech gaf Merefeldia niet op en bleef knokken voor een beter resultaat. Drie minuten voor tijd leek met succes. Helaas belandde het schot van alweer Dean op de binnenkant van de rechterpaal, rolde daarna rakelings langs de doellijn en verdween tenslotte na de linkerpaal over de achterlijn...

Na het laatste fluitsignaal sprong iedereen van Laar opgelucht een gat in de lucht, het was gelukt. Merefeldia droop af, in het kleedlokaal bleef het nog lang doodstil. Echter niet verder getreurd, het spel wordt beter en de punten gaan beslist komen.

Komende zaterdag komt Heeze op bezoek. Aanvang 15.00 u op sportpark de Bengele. Supporters van harte welkom.