Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Fuutstraat 4
6005JZ
WEERT
tel. 0495-520657

M 19-1 heeft de tweede bekerwedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Nadat de eerste tegen SHH bij een 3-2 tussenstand is gestaakt vanwege een blessure, stapte MMC met de kleinst mogelijke overwinning van het veld.

Net zoals het afgelopen seizoen beschikken de Weertenaren ook nu weer over een sterk voetballend team. Merefeldia stelde zich daar goed op in en speelde een heel verdienstelijke partij, waarin het niet veel weggaf en zelf tot een groot aantal kansen kwam. Als de spitsen het vizier scherper hadden afgesteld waren de punten zeker mee naar Nederweert gegaan.

Merefeldia kreeg al meteen in de eerste 5 minuten mogelijkheden om de score te openen via Dean en Milan B, maar de uitstekende keeper redde bekwaam. Op het moment dat een van de centrale verdedigers aan de kant zat voor een blessurebehandeling profiteerde MMC onmiddellijk van de vrijgekomen ruimte. Een voorzet van links werd door een aanvaller perfekt afgerond. Na de voorsprong bleef de thuisclub in de aanval, maar tot echte kansen leidde dit niet.

In de 28e minuut was Merefeldia zelfs heel dichtbij 1-1, maar op het moment dat de aanvaller wilde scoren, werd hij onderuit gehaald. De scheidsrechter aarzelde niet en trok meteen de rode kaart. Helaas voor Merefeldia bezit MMC een heuse reserve-keeper, waardoor er geen veldspeler in het doel moest. Meteen toonde hij zijn klasse door de toegekende vrije trap van Thijs S uit de bovenhoek te tikken.
Na de veldverwijzing kwam Merefeldia meer en meer in de wedstrijd, maar schoten van Tim en Max gingen over.

Na rust werd het mede door de warmte en een gebrek aan wedstrijdritme een ware uitputtingsslag. Het spel golfde op en neer, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Zowel Ties als Levi raakten het houtwerk. Ook MMC stichtte gevaar, maar keeper Merijn liet zich niet verschalken en redde bekwaam.

In de laatste minuten werd het door allerlei blessures zelfs even 10 tegen 9...Het negental van Merefeldia voelde zich echter nog sterk genoeg om op zoek te gaan naar een doelpunt. Helaas lukte het uitblinker Dean en Levi net niet om de verdiende gelijkmaker te scoren. Tot tweemaal toe werd een schot van dichtbij op de doellijn geblokt. MMC stapte als winnaar van het veld, Merefeldia vergat zichzelf te belonen...

Op zaterdag 23 sept. wordt om 15.00 u geoefend tegen Venray 19-1, ongeslagen koploper in een andere hoofdklasse. Op 30 sept. volgt om 15.15 u de derde bekerwedstrijd Laar 19-1 - Merefeldia 19-1. Toeschouwers zijn van harte welkom!