De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 is met een goed gevoel begonnen aan de 2e fase van de competitie in de eerste klasse. Tegenstander DESM kon het allemaal niet bolwerken en werd met een royale 6-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Al in de eerste minuut kreeg de thuisclub een dot van een kans, toch duurde het tot de 19e minuut voor de score werd geopend. Jurn bereikte Max, die keurig aflegde op Dean. Deze bleef rustig en rondde koelbloedig af. Meteen daarna kregen de Weertenaren kans om gelijk te maken, maar hun afronding liet te wensen over.

Merefeldia probeerde door te drukken, maar stuitte regelmatig op de uitblinkende keeper. Ook Milan B moest zijn meerdere erkennen in een rechtstreeks 1-1 duel. Geleidelijk aan kon DESM het tempo niet bijbenen en raakte geiiriteerd. Dit resulteerde in een aantal pittige overtredingen en een blessure van aanvoerder Max, die geblesseerd het veld moest verlaten. De scheidsrechter hield het in totaal bij één tijdstraf, daarmee mocht DESM van geluk spreken...

Na een kans voor Wouter werd het in de 34e minuut toch 2-0. Een vrije trap van Thijs S werd doorgekopt door Milan S, waarna Tim de bal van dichtbij mocht binnentikken. Merefeldia was de sterkste, maar af en toe ook slordig, waardoor DESM had kunnen tegenscoren. In de 36e minuut moest keeper Merijn alle zeilen bijzetten om de aansluitingstreffer te voorkomen.

Een paar minuten later werd de wedstrijd aan de andere kant beslist. Tren zette een mooie aanval op met Wouter, waarna Dean op de goede plek stond om de 3-0 ruststand aan te tekenen.

Na de pauze hield Merefeldia de touwtjes strak in handen. De thuisclub speelde steeds makkelijker, zeker toen de tegenstander het tempo echt niet meer kon volgen. Na een kans voor Milan S, was het Ties die in de 51e minuut een diepe bal van Dean bekwaam tegen het net prikte.

Even zorgde een onnodige overtreding in de verdediging nog voor wat tumult, was het binen of buiten de beruchte lijnen? Uiteindelijk werd het een vrije trap randje zestien, die niets opleverde.

In de 71e minuut viel het mooiste doelpunt van de middag. Van grote afstand haalde Milan B verwoestend uit en verdween de bal als een streep in het doel. Even later raakte Daan de binnenkant van de paal en mikte Tim de terugspringende bal over. Thijs S had het laatste woord, na een mooie pass van Levi zorgde hij voor de 6-0 eindstand.

Zaterdag om 14.30 u volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen RKSVN, winnaar van de bekercompetitie in een andere poule.