Maasweg 1
6086CA
NEER
tel. 0475-592748

Na een spannende wedstrijd heeft Merefeldia 19-1 de punten gedeeld met tegenstander RKSVN. Op een zwaar te bespelen veld werd het in Neer 1-1, daarmee blijven beide teams ongeslagen. Gemeten naar de tweede helft kreeg Merefeldia daarmee te weinig, alhoewel RKSVN een dot van een kans om zeep hielp in de allerlaatste seconden van acht minuten extra tijd.

De thuisclub startte bijzonder fel en was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Groot gevaar al in de 3e minuut, toen de paal werd geraakt. Merefeldia antwoordde met een corner van Milan S, maar de kopbal van Dean werd onderschept.

Na een kwartier kwamen de geelzwarten beter in de wedstrijd en begonnen meer van zich af te bijten. Nadat Ties onderuit werd gelopen binnen de zestien, ging de bal op de stip. Een buitenkansje voor aanvoerder Thijs S, maar helaas tikte de keeper de bal uit de hoek.
Aan de andere kant ging een schot van de behendige spits rakelings over, meteen gevolgd door een geblokt schot van Levi, na een verre uittrap van keeper Merijn. Nog geen minuut later was Thijs S opnieuw dichtbij een doelpunt, maar de bal sprong terug in het veld. Precies voor de voeten van Dean, maar door te gehaast reageren ging de bal over.

In de 29e minuut liet de spits van RKSVN zien hoe het wel moet. Na een inspeelpass draaide hij goed weg van zijn tegenstander en tikte de bal beheerst in de korte hoek. Tien minuten later was hij bijna weer succesvol, pas op het laatste moment kon Milan S ingrijpen met een perfecte sliding op de bal.

Na de pauze werd Merefeldia sterker en sterker door meer druk te zetten op RKSVN, rond het uur waren er zelfs grote kansen om de winst binnen te halen. Tot twee keer toe konden Ties en Dean kort na elkaar aanleggen binnen de zestien, maar beide keren belandde het schot op de voet van een verdediger in het vijfmetergebied...

In de 60e minuut was het eindelijk wel raak. Een vrije trap van Thijs S werd prima binnengekopt door naamgenoot Thijs S, maar helaas vanuit buitenspelpositie volgens de assistent. Twee minuten later ging het feest wel door, toen een lobje van Ties door de keeper in eigen doel werd getikt. Door een onnodige tijdstraf lukte het daarna niet om door te drukken. RKSVN profiteerde zelfs bijna van de overtalsituatie, maar gelukkig vond de aanvaller keeper Merijn op zijn weg. Ook zijn collega moest nog optreden, toen Dean op hem afkwam.

Nadat Merefeldia weer voltallig was, moest de thuisclub alles uit de kast halen om de gasten van zich af te houden. Met wilde trappen, veel inzet en overtredingen bleef RKSVN overeind, ondanks een toegekende tijdstraf.

In de extra tijd kreeg Ties als eerste nog de kans om de drie punten mee naar huis te nemen. Helaas twijfelde hij en nam teveel tijd om de sterke keeper uit te spelen. Toen iedereeen zich verzoend had met een gelijkspel, brak Neer nog twee keer levensgevaarlijk door de verdediging. Eerst redde Merijn knap, daarna ging een niet te missen kans meters naast...

De volgende wedstrijd is thuis tegen Brevendia, op donderdag 16 november om 20.00 uur op sportpark De Bengele.