De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Oda met 4-1 gewonnen. De thuisclub speelde een prima wedstrijd. In hoog tempo werd de tegenstander 90 minuten vastgezet en creëerde een groot aantal kansen.

Al in de eerste minuten profiteerde Ties van een terugspeelbal en rondde heel koeltjes af. Merefeldia ging vol gas door en daarom was het niet vreemd dat de score in de 17e minuut werd verdubbeld. Na een goede pass van Dean zette Wouter goed door en bekroonde een sterke wedstrijd met het tweede doelpunt. Merefeldia bleef gevaarlijk, Ties en Dean kwamen beiden in kansrijke positie, maar de keeper bleef overeind.

Na ongeveer een half uur spelen kwam Oda er voor het eerst gevaarlijk uit. Gelukkig greep de alerte Tren precies op het juiste moment in. Vijf minuten later weer gevaar, deze keer werd de snelle counter gestopt met een duw in de rug. De toegekende vrije trap werd in eerste instantie geblokt, maar de terugspringende bal werd keihard in de kruising gejaagd. Heel even veerde Oda op. Dit duurde slechts vijf minuten, toen werd de marge weer twee. Na een loepzuivere pass van Max, hoefde de oplettende Ties de bal maar binnen te tikken.

Na rust bleef Merefeldia oppermachtig, Oda had niets in te brengen. Dit leidde tot wat frustratie en irritatie, maar gelukkig hield de scheids de wedstrijd goed onder controle. De gasten kregen in het verdere verloop amper een kans, mede door een oplettende verdediging o.l.v. Milan M en Tren.

In de slotfase kreeg Ties nog kansen om zijn productie op te voeren, maar zowel zijn schot als kopbal werden niet verzilverd. Het slotakkoord was voor Milan S, maar ook hij moest met een vrije trap zijn meerdere erkennen in de uitstekende keeper van Oda. Zo bleef het bij een dikverdiende 4-1 overwinning voor Merefeldia.