Roggelseweg 48
6081NP
HAELEN
tel. 0475-593763

Merefeldia heeft de 2e fase afgesloten met een royale 1-6 overwinning. Onder bijzonder slechte weersomstandigheden werd het een heus kat en muis spelletje. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de Nederweertenaren superieur en dwongen tegenstander Haelen ver achteruit.

In de 8e minuut scoorde Dean de openingstreffer, na een geslaagde actie van Milan S. Daarna bleef Merefeldia kansen creëren, maar dit leidde nog niet tot uitbreiding van de score. Erger nog, in de 33e minuut ontsnapte Rens Puts plotseling aan de aandacht van de verdediging en scoorde onverwacht de gelijkmaker.

Ondanks deze tegenslag ging Merefeldia gestaag door met aanvallen, net voor rust met succes. Milan S slingerde een corner keurig voor het doel, waarna aanvoerder Max de bal onhoudbaar binnenkopte.

In de pauze druppelden berichten door dat Reuver in Neer met 1-3 voorstond tegen RKSVN, concurrent voor de eerste plaats. Extra gemotiveerd ging Merefeldia op zoek naar meer treffers, want alleen een overwinning zou nog iets kunnen betekenen...

In de 51e minuut kroonde Milan S zich tot Koning Assist, voor de derde keer stond hij deze middag aan de basis van een treffer. Ditmaal rondde Thijs S zijn werk keurig af. Na ruim een uur spelen, kopte Max opnieuw raak, 1-4 na een voorzet van Daan.

Merefeldia hield het stukgespeelde Haelen continue in de houtgreep en had zelfs kunnen uitlopen naar dubbele cijfers. Tot driemaal toe stonden paal en lat succes in de weg, maar ook de rust ontbrak soms om koelbloedig af te ronden. Toch liep de score in de slotfase verder op. Tot twee keer toe was Tim de de gevierde man, de eerste keer vanuit een rebound, de tweede na een rake kopbal uit een corner van Daan.

Na het laatste fluitsignaal snakte iedereen naar een warme douche en droge kleren. Na de wedstrijd stond er nog een gezellige afsluitende avond op het programma. Alleen RKSVN wilde niet meewerken aan een nog groter feest. In de 2e helft had het orde op zaken gesteld en uiteindelijk met 6-3 gewonnen. Meer dan genoeg om de eerste plaats veilig te stellen, Merefeldia moet genoegen nemen met plek twee. Hopelijk promoveren beide teams in de winterstop naar de hoofdklasse, want daar horen ze thuis met hun technisch en aanvallend voetbal.

Nu even geen voetbal, op naar gezellige feestdagen, in het nieuwe jaar er weer tegenaan. Prettige feestdagen allemaal!