De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten in Nederweert te houden. Na een snelle 0-2 voorsprong voor de gasten uit Helden, moest Merefeldia alle zeilen bijzetten om nog iets te redden...

De eerste tik had Merefeldia echter kunnen uitdelen, al na vier minuten ging een vlammend schot van Ties rakelings voorlangs. Tien minutten later stond de wedstrijd geheel op zijn kop. Door twee persoonlijke fouten, kort na elkaar, was het voor de linksbuiten van Helden een koud kunstje om zijn team dik op voorsprong te zetten. Merefeldia was aangeslagen, dit leidde zelfs bijna tot een derde beslissende treffer.

Gelukkig herstelden de geelzwarten zich, met vlotte combinaties werd een gaatje gezocht in de hechte blauwwitte muur. In de 36e minuut met succes, ondanks felle mandekking wist Ties te ontsnappen aan zijn belager. Na een assist van Daan scoorde hij met een strak schot in de verre hoek.

Ook Helden liet zich aanvallend niet onbetuigd, zo moest keeper Merijn een gevaarlijke kopbal onschadelijk maken.

Na rust probeerde Merefeldia meer ruimte te creëren in het centrum van de Heldense verdediging, het tempo ging omhoog. Ze kwamen meer en meer onder druk, menigmaal werd er paniekerig uitverdedigd of aan de noodrem getrokken. Toch duurde het tot de 70e minuut voordat de gelijkmaker viel, opnieuw was Ties het goudhaantje. Na een assist van de sterk ingevallen Wouter verdween de bal keihard in het doel.

Merefeldia ging alsnog op zoek naar de volle winst, met kunst en vliegwerk bleef het fysiek sterke Helden overeind. Ondanks een tijdstraf in de slotfase voor de gasten kwam de thuisclub niet meer tot scoren. Zelfs niet in blessuretijd toen Dean alleen op de keeper mocht afgaan. Met een verdediger in zijn rug was de druk blijkbaar te hoog om rustig te blijven en koelbloedig binnenkant voet af te ronden. Helaas verdween zijn schot enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Al met al is Merefeldia uitstekend teruggekomen, helaas schonk het teveel (Sinterklaas)cadeautjes aan de tegenstander in de openingsfase...

Donderdagavond wordt er ingehaald tegen Oda, de wedstrijd begint om 20.00 u op sportpark De Bengele. Daarna volgt zaterdag de laatste in Haelen, aanvangstijd 14.00 u.  Supporters van harte welkom!