Het Schaapsdijk 109
5657AW
EINDHOVEN
tel. 040-2550470

M19-1 heeft de uitwedstrijd tegen DBS met 1-4 gewonnen. Een ruime overwinning in Eindhoven, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Door liefst vier blessures, waarvan twee tijdens de warming up, kwam Merefeldia moeilijk op gang. DBS nam zelf weinig initiatief, loerde alleen maar op de counter. Echte kansen waren er dus in de beginfase nauwelijks, ondanks een licht overwicht van Merefeldia.

Na ruim 20 minuten sloeg de vlam in de pan met drie doelpunten in evenzoveel minuten. De eerste een heel beheerste goal van Dean, na mooi voorbereidend werk van Wouter en Max. De tweede op rekening van Wouter. Na een weergaloze solo door de zestien, waarbij hij drie spelers op rij uitkapte, liet hij de keeper kansloos. De derde echter voor DBS, dat dus niet aangeslagen was. Meteen na de aftrap volgde een snelle actie over rechts. De bal werd keurig teruggelegd op een instormende aanvaller, die perfekt afdrukte. Door deze aansluitingstreffer moest Merefeldia toch weer alert zijn op counters, zo moest keeper Merijn al zijn kunnen tonen bij een vlammend schot. Net voor rust kreeg Dean de kans om het verschil weer op twee te brengen, maar het lukte niet in een 1-1 duel met de keeper.

Na de pauze veranderde er niet veel. Merefeldia het overwicht en DBS bleef met lange ballen zoeken naar de snelle spits. Maar vanaf nu tevergeefs, want Jurn legde hem in de tweede helft volledig aan banden.

In de 53e minuut was Wouter dichtbij de beslissende derde treffer, maar zijn schot ging net naast. Een kwartier later viel de wedstrijd wel in het slot.  Nadat Dean de ruimte was ingestuurd, kon hij op de uitkomende keeper afgaan. Net op juiste moment legde hij het balletje breed en was het voor Ties een koud kunstje om 1-3 binnen te schuiven.

Net voor het laatste fluitsignaal 1-4 door Max, toen hij een vrije trap prachtig in de kruising krulde.  Door deze overwinning blijft Merefeldia ongeslagen.

Komende zaterdag komt Marvilde op bezoek. De wedstrijd begint om 15.00 u op sportpark De Bengele.