Anconalaan 1
5633BJ
EINDHOVEN
tel. 040-2422883

Voor de tweede keer op rij is Merefeldia er niet in geslaagd om de volle winst binnen te halen. In Eindhoven werd het na een spannende wedstrijd 3-3 tegen Unitas '59. Het was een waar doelpuntenfestijn, waar de sportieve vonken vanaf spatten.

Al in de tweede minuut besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen, nadat een aanvaller ongelukkig ten val kwam in een duel om de bal. Keeper Merijn werd kansloos gepasseerd. De Eindhovenaren bleven aandringen en probeerden Merefeldia snel op grotere afstand te zetten. Gelukkig herstelden de geelzwarten zich snel.

In de 12e minuut was er eerst een dreigende actie van Dean, twee minuten later was het raak. Een ingooi van Jort bereikte Ties, die de 1-1 met een prachtige volley binnenwerkte. In de 20e minuut stond Ties weer op de goede plek, maar deze keer miste hij de voorzet van Milan S op een haar.

In de 23e minuut deelde Unitas weer een tik uit. Een verdediger verkeek zich op de door de wind verhoogde snelheid van de bal. Dit werd genadeloos afgestraft en hierdoor stond de thuisclub opnieuw op voorsprong. Merefeldia antwoordde onmiddellijk. Dean zette heel goed door in een onoverzichtelijke situatie in de zestien en bezorgde de bal precies voor de voeten van Ties. Zonder aarzelen prikte hij de bal langs de verbouwereerde doelman.

Door de 2-2 was Unitas aangeslagen, na een klein half uur kwam Merefeldia zelfs op voorsprong. Ties onderschepte de bal en speelde meteen in op Milan S. Met een geweldige uithaal sloeg de bal in de kruising. Na deze derde treffer had Ties de wedstrijd net voor rust kunnen beslissen, toen hij op pad werd gestuurd door Dean. Ook Thijs S en Milan deden nog hun best, maar de stand veranderde niet.

Na de doelpuntrijke eerste helft zocht Merefeldia tevreden het kleedlokaal op, twee keer een achterstand omgebogen beter kon eigenlijk niet.

Na de pauze stond er een feller Unitas op het veld en de wedstrijd kantelde. De druk nam toe, Merefeldia moest achteruit en de ruimtes waren moeilijker te belopen. Natuurlijk mede door de wedstrijden tegen ODA en RPC een paar dagen geleden. Er volgden de nodige gevaarlijke corners en vrije trappen. Keeper Merijn groeide plotseling uit tot uitblinker. Na een korte combinatie door de zestien was ook hij echter kansloos en stond 3-3 op het scorebord.

Na enkele wissels wisten de verse krachten Jurn, Levi, Wouter en Bram het evenwicht weer te herstellen. Zo spatte een schot van Levi uiteen op de vuisten en kopte Milan M een corner over. Daarna tikte de Unitas-keeper een vrije trap van Thijs S uit de hoek.

Net voor tijd kreeg een speler van Unitas een tijdstraf van de uitstekende scheidsrechter. Dit leverde nog een flink slotoffensief op voor Merefeldia, omdat er nogal wat minuten blessuretijd bijkwamen. Maar hoezeer er ook aangedrongen werd, Thijs S, Wouter en Levi wisten de keeper niet meer te verschalken. Beide teams moesten genoegen nemen met een puntje, voor de neutrale toeschouwer de juiste stand.

Hierdoor blijft het bijzonder spannend in de ranglijst. Door twee gelijke spelen op rij maken nog liefst vijf teams aanspraken op de titel. Oda, Unitas, EFC, Bergeijk en Merefeldia maken er een bijzonder spannende race van.

De volgende wedstrijd voor M19-1 is pas op zaterdag 11 mei. Dan komt concurrent EFC uit Eersel op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 u op de Bengele. Supporters van harte welkom!