Amstelstraat 1 A
5626BX
EINDHOVEN
tel. 06-16450960

Merefeldia heeft op deze eerste zomerse dag van 2024 goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen Acht in Eindhoven met 2-3 te winnen. De geelzwarten dachten lange tijd de buit binnen te hebben, maar kwamen bijna bedrogen uit in een spannende slotfase.

M19-1 begon de wedstrijd uitstekend. Al in de eerste minuut kreeg Ties een enorme kans om de score te openen, maar ook Dean wist de rebound niet te verzilveren. Acht antwoordde onmiddellijk, een corner verdween rakelings over het doel. Daarna drukte Merefeldia de thuisclub meer en meer achteruit. Zowel Wouter, Ties als Dean hadden de openingstreffer op hun schoen, maar de juiste precisie ontbrak.

Na de drinkpauze was het in de 28e minuut wel raak. Na een mooi uitgespeelde aanval legde Dean keurig af op Ties, hij zette zijn team op voorsprong. Nog geen vijf minuten later weer een hoofdrol voor beiden. Opnieuw Dean aan de basis en Ties als schutter.

Door het warme weer zakte het tempo wat in en Merefeldia waande zich al in een veilige haven. Plotseling schrok het echter wakker, toen een corner niet goed werd verdedigd en de bal zomaar in het doel verdween. De thuisclub zette nog eens aan, net voor rust moest Tren de bal van de lijn koppen.

In de tweede helft ging Acht meteen op zoek naar de gelijkmaker. Zo moest keeper Merijn in de 54e minuut vol aan de bak, toen hij een inzet maar net over de lat kon tikken.

Na een uur leek Thijs S de wedstrijd in het slot te gooien, toen hij een vrije trap keihard in de bovenhoek knalde. Toen er vervolgens een tijdstraf kwam voor een speler van Acht, leek de tegenstand gebroken. Zeker toen Levi in de zestien onderuit werd gehaald en Ties mocht aanleggen voor zijn derde treffer. Maar helaas raakte hij slechts de paal, bijna met grote gevolgen...

Acht veerde op, zeker toen het in de 81e minuut opnieuw scoorde uit een corner. Het verschil was nog maar één doelpunt en in de slotfase werd het nog even heel benauwd voor de gasten. Tot drie keer toe ontsnapte Merefeldia aan de gelijkmaker, twee kopballen over en een schot op het laatste moment geblokt. Een zekere overwinning, bijna nog in gevaar...

De opluchting was dan ook groot, toen de uitstekende scheidsrechter voor het laatst floot. Merefeldia had het zich onnodig moeilijk gemaakt, door slordig om te springen met zoveel kansen.

Zaterdag volgt de topper tegen koploper Oda. De wedstrijd begint om 14.30 u op sportpark De Bengele. Toeschouwers van harte welkom!