De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia heeft door een royale overwinning op Marvilde de koppositie in de eerste klasse veroverd. In een eenzijdige wedstrijd werd het 7-0, ondanks het gemis van een aantal basisspelers. Hiermee kwamen de Veldhovenaren goed weg, met iets meer scherpte had de teller zomaar op 15 kunnen staan.

Al binnen anderhalve minuut waren er drie mogelijkheden om de score open te breken. Een paar tellen later was die eer voor Dean, na een assist van Milan B. Na deze bliksemstart schakelde Merefeldia onbewust een tandje terug en trok in een veel te laag tempo ten aanval. Hierdoor konden de gasten het nog enigszins bijbenen. Telkens was er wel een uitgestoken been of voet, die een doelpunt voorkwam. Net voor rust dacht Max succes te hebben, maar zijn treffer ging niet door vanwege buitenspel.

Na wat kritische woorden in de rust trok Merefeldia in de tweede helft feller van leer. Het tempo ging omhoog, de combinaties vloeiender en de score opgeschroefd. Dean speelde daarbij als killer een grote rol, samen met aanjager Milan B.

Al na een paar tellen knalde Jurn op de lat, de ingevallen Thijs G was er als de kippen bij om de bal met zijn nieuwe, rose schoenen binnen te tikken. Helaas zijn enige wapenfeit, meteen hierna moest hij zich laten vervangen. In de 53e minuut zorgde Milan B ervoor, dat Dean met een stiftje de keeper kansloos liet.

In het laatste kwartier gingen alle remmen los en werd de tegenstander geheel overlopen, iedere drie minuten werd er gesoord. Eerst voltooide Dean zijn hatrick op aangeven van Tim. Daarna de beurt aan Ties, nu met Dean als assistent. In de 83e minuut een goed uitgespeelde aanval met Max aan de basis en Jurm als schutter.

Net voor tijd een vervelend incident. Uit frustratie werd Ties zomaar geslagen door een verdediger, zonder dat de bal in de buurt was. Helaas buiten het zicht van de scheidsrechter, een tijdstraf volgde. Toen hij daarna ook nog ging schelden, kon hij met rood gaan douchen.

Het slotakkoord had weer met voetbal te maken...in de 86e minuut zette Dean de kroon op een succesvolle middag door zijn vierde treffer te scoren. Hiermee stond de 7-0 op het scorebord.

Komende zaterdag speelt M19-1 in Bergeijk, om 14.45 u wordt er afgetrapt.