Merefeldia JO19-1

Hoofdklasse J

9 februari 2019 15:45

Onbekend

Merefeldia 19/1 is de winterstop goed doorgekomen. Na een competitiepauze van zo’n twee maanden, werd gisteren verrassend een punt veroverd bij subtopper Bekkerveld. Ging de thuiswedstrijd nog met 1-6 verloren, nu werd het volkomen verdiend 1-1.

Merefeldia startte heel attent, was goed bij de les, hield de ruimtes klein. Hierdoor was het voor de thuisclub moeilijk combineren, ontstonden er nauwelijks kansen. De eerste mogelijkheid was zelfs voor Kevin, die onderuit werd gehaald in de zestien. Zelfs de tegenstander meende penalty, maar de scheidsrechter besliste doorspelen….

Pas in de 14e minuut kreeg Bekkerveld de eerste kans, toen het onterecht een vrije trap kreeg binnen de zestien wegens vermeend terugspelen op de keeper. Helaas nam de scheidsrechter in zijn beslissing niet mee, dat een aanvaller van Bekkerveld als laatste de bal raakte. Gelukkig leverde het geen succes op.

Na een half uur was het wel raak voor de thuisclub, terwijl Merefeldia eigenlijk in de aanval was. Bijna bracht Sem zijn team op voorsprong na een uitstekende vrije trap van Raf. Maar in de tegenaanval maakten de blauwwitten dankbaar gebruik van de geboden ruimte en staken met een paar snelle passes het hele veld over om vervolgens doeltreffend uit te halen.

Merefeldia ging niet bij pakken neerzitten, bleef gecontroleerd de aanval zoeken. Zowel Raf als Kevin waren dichtbij de gelijkmaker, maar ook Bekkerveld kreeg voor rust nog een mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na een slippertje in de verdediging redde keeper Jeroen echter uitstekend!

Na de pauze waren de eerste tien minuten duidelijk voor Bekkerveld. Gesteund door de wind in de rug volgde een aantal hoekschoppen. Eén keer ging een kopbal rakelings langs het doel.

Merefeldia moest zich in deze fase beperken tot enkele gevaarlijke counters, zo was er een grote kans voor zowel Kevin als Tom. Bij het uitverdedigen speelde de keeper de bal zomaar in de voeten van Kevin. Uiteindelijk kwam de bal bij Tom, maar zijn lob ging net over het lege doel.

Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en speelde alles zich vooral af op het middenveld, kansen werden er nauwelijks gecreëerd. In de 36e minuut kwam Merefeldia plotseling op gelijke hoogte met een prachtig doelpunt. Tim knalde een vrije trap van zo’n 25 meter strak in de kruising! In de slotfase kregen beide teams nog een mogelijkheid om drie punten te pakken, maar verder succes bleef uit. Merefeldia was dolblij met het onverwachte punt en het vertoonde spel.

Zaterdag volgt om half drie de thuiswedstrijd tegen RKVVL/Polaris.