17 november 2018 14:30

Scheidsrechter

Andre Werrelmann

Onbekend

Merefeldia 19/1 heeft voor de tweede keer op rij gewonnen. Na een spannende wedstrijd werd Born met maar liefst 5-2 verslagen en hierop was helemaal niets af te dingen. Vanaf de aftrap streed de thuisclub voor een goed resultaat, ondanks het feit dat er maar liefst vijf spelers zijn geblesseerd. De vervangers Jorick, Dyanno en Job speelden een uitstekende partij.

In het eerste kwartier was Merefeldia de bovenliggende partij. Er waren in deze fase eigenlijk maar twee kansen te noteren. Een schot van Brandon belandde in het zijnet en Born knalde naast het doel. Ondanks het overwicht van de thuisclub kwamen de gasten na 18 min. op voorsprong. Nummer 7 kreeg alle vrijheid en rondde zijn actie koelbloedig af. Vijf minuten later passeerde aanvoerder Sjors twee verdedigers, maar zijn schot raakte slechts onderkant lat.

Even later moest Lars geblesseerd het veld verlaten, na de zoveelste onbeholpen actie van zijn tegenstander. In de 37e minuut werd er bij Born weer aan de noodrem getrokken, er volgde slechts een gele kaart en een vrije trap. Net als vorige week wist Raf het hoofd te vinden van Job, die met een prachtige kopbal de gelijkmaker scoorde. Net voor rust was Tim zelfs dichtbij een voorsprong, toen hij uit een onmogelijke hoek het doel onder vuur nam.

Meteen na de pauze kwam Merefeldia wel op de verdiende voorsprong. Na een foutje achterin kon Tim zomaar op de keeper afgaan en scoorde beheerst 2-1 door de benen. Born probeerde met lange ballen de snelle aanvallers aan het werk te zetten, dit leidde twee keer tot een kans. Na een scrimmage ging de bal maar net naast en keeper Jeroen maakte een gevaarlijke aanval onschadelijk door goed in te grijpen.

Met nog een kwartier te spelen kwam Tom in het veld voor de moegestreden Tim, het bleek een gouden wissel! Al na twee minuten prikte hij met links de bal in het doel, maar helaas duurde de feestvreugde bij sommigen net iets te lang. Een onachtzaamheid in de verdediging werd onmiddellijk afgestraft en Born kwam terug tot 3-2. Hierdoor was de spanning weer helemaal terug in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Zo knalde Kevin voorlangs en Dyanno redde op de doellijn.

In de 87e minuut viel de uiteindelijke beslissing, toen Brandon met een strakke volley de keeper volledig kansloos liet. In blessuretijd bekroonde invaller Tom zijn sterke invalbeurt met een tweede doelpunt en zorgde voor de 5-2 eindstand. Een grote overwinning, maar volledig verdiend.

Komende zaterdag speelt Merefeldia 19/1 weer thuis, om half drie komt DESM op bezoek.