4 mei 2019 15:00

Scheidsrechter

Ismail Kilci

Onbekend

Merefeldia 19-1 is er niet in geslaagd om punten te pakken van subtopper Someren, ondanks een uitstekende openingsfase. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen NWC koos M19-1 ervoor om Someren onbevangen tegemoet te treden, ondanks het gemis van Sten, Sjors, Sem, Tom en Tim D. De vervangers van 17-1, Job, Kamil en Boy deden het uitstekend.

Meteen na de aftrap zette M19-1 druk op Someren door ze al bij de opbouw te storen. Dit verraste Someren duidelijk, zo ging een schot van Kamil rakelings over. Na een mooie actie over links kwam de bal via Kevin bij Job, die meteen voor gaf op Raf. Met een mooie beweging liet hij de keeper kansloos. Meteen in de volgende minuut had het zelfs 2-0 moeten staan, maar tot drie keer toe werd de bal uit het doel gewerkt.

Someren reageerde met lange ballen op de spitsen. Binnen drie minuten met groot succes! In een rechtstreeks duel verspeelde Ward de bal aan de snelle linker aanvaller, waarna de spits makkelijk kon scoren. Een paar tellen later volgde opnieuw een uitbraak over links. De bal werd voorgezet en wederom stond de spits op de goede plek. Merefeldia was even de weg kwijt, maar gelukkig kon keeper Jeroen een kopbal tegen de paal tikken, anders was de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist.

Merefeldia herstelde zich en kwam regelmatig met de aanvallers Raf, Kevin en Kamil dreigend in de zestien. Net voor rust bijna met succes, toen een voorzet van Kevin op de lat eindigde. De rebound van Raf ging over.

Na rust ging Merefeldia vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. In de 47e minuut volgde een gevaarlijke corner, maar een scrimmage voor het doel leidde niet tot de gewenste treffer.

Vijf minuten later deelde Someren een beslissende tik uit. Nadat de bal niet goed werd weggewerkt door Jeroen en Dirk was de spits van Someren er weer als de kippen bij om de wedstrijd op slot te gooien.

Na de 1-3 nam Merefeldia nog meer risico door Brandon als extra spits in het veld te brengen, maar dat betekende wel dat er nog meer ruimte ontstond voor gevaarlijke counters. Eerst was er nog een mooie kans voor Kamil, maar ook deze keer was de keeper een sta in de weg.

In de 72e minuut liep Someren uit naar 1-4. Nadat Jeroen eerst een kopbal over de lat tikte, volgde een succesvolle corner. De bal werd laag voor het doel gebracht en via Dirk verdween hij in het doel. Merefeldia kreeg geen tijd meer om te herstellen, want in de volgende minuut sloeg de spits wederom toe na een vlijmscherpe aanval.

Hierna kreeg Someren vrij spel, Merefeldia gaf zich gewonnen. Gelukkig waren de aanvallers van Someren de laatste vijf minuten ook niet meer zo scherp, waardoor het bij 1-5 bleef.

Op papier een grote nederlaag, toch zijn er genoeg lichtpunten. Vooral in de eerste helft speelde Merefeldia uitstekend mee, maar braken persoonlijke fouten op. Daarnaast werden er voldoende kansen gecreëerd, alleen Someren liet zien hoe je die efficiënt moet benutten.

Zaterdag 11 mei volgt om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren.