Wouter Velings

Accommodatie

Onbekend

Merefeldia is er zaterdag opnieuw in geslaagd om drie punten binnen te halen. Na dubbele cijfers tegen RKVVL/Polaris, kwam nu de andere Maastrichtse vereniging op bezoek. En ook SC Jekerdal bivakkeert dit seizoen, in tegenstelling tot andere jaren, in de onderste regionen van de hoofdklasse.

Vooraf was iedereen duidelijk gewaarschuwd voor onderschatting en dat was maar goed ook… Jekerdal is in de winterstop namelijk versterkt met enkele 19-2 spelers, waardoor het team weer completer oogt.

Meteen na het eerste fluitsignaal lieten de gasten hun bedoelingen zien en zochten de aanval. Binnen een kwartier resulteerde dit in een drietal kansen. De grootste spatte in de 6e minuut uiteen op de lat. Ook daarna bleef Merefeldia te slap spelen, het echte vuur ontbrak. Hierdoor bleef Jekerdal lange tijd de bovenliggende partij. In de 20e minuut waren ze opnieuw dichtbij de openingstreffer. Keeper Jeroen kon nog net op het nippertje redding brengen met de voet. Even later moest aanvoerder Sten zelfs de bal van de doellijn trappen…

In het laatste kwartier herstelde Merefeldia zich, de felheid nam toe en er ontstonden kansen voor Tom, Job en Kevin. Maar hun schoten waren geen voltreffers, ook een mooie vrije trap van Raf belandde uiteindelijk naast het doel.

De allerlaatste minuut van de eerste helft had grote gevolgen. Een speler van Jekerdal, die al geel had, kwam met gestrekt been een duel in. Gevolg tweede gele kaart en terecht inrukken met rood.

Hierdoor kreeg Merefeldia veel meer ruimte en was de echte tegenstand gebroken. Meteen na de hervatting kopte Kevin bijna raak na een pass van Bjorn. De thuisclub had eindelijk de smaak te pakken en ging op zoek naar doelpunten. Bart kwam tot twee keer toe in scoringskans en een mogelijkheid van Kevin werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door de keeper.

In de 65e minuut was het wel raak voor Merefeldia. Opnieuw stond Raf met een vrije trap aan de basis. Zijn strakke voorzet bereikte de inkomende Kevin, die de bal perfect bij de eerste paal binnengleed. De geelzwarten probeerden door te drukken, maar Tom en Bart kregen de bal niet in het doel. Zo bleef het spannend tot het einde. Eerst werd een schot van opnieuw Bart gepareerd, ook de gasten meldden zich voor het doel met enkele vrije trappen. Maar in de eindstand 1-0 kwam geen verandering meer.

Merefeldia boekte wederom een belangrijke overwinning, waardoor het eerste doel “klassenbehoud” vrijwel zeker is behaald. Op 9 maart volgt de inhaalwedstrijd thuis tegen NWC, het team uit Asten is één van de kampioenskandidaten. De wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark “de Bengele”.