11 mei 2019 16:00

Scheidsrechter

Heuts

Onbekend

Merefeldia 19-1 heeft zich niet kunnen revancheren voor de 1-4 thuisnederlaag tegen SC Susteren. Ook nu volgde een ruime nederlaag, maar wel eentje met een verhaal…..

De thuisclub kwam het beste uit de startblokken. Al in de 4e minuut werd een vrije trap op de paal gekopt, even later een voorzet naast geschoten. Merefeldia antwoordde met een mooie aanval via Sem, Bart en Brandon. Laatstgenoemde liet de bal keurig vallen op Raf, maar zijn schot ging slechts in het zijnet.

Susteren bleef het gevaarlijkst. Door de vele positiewisselingen had Merefeldia de handen meer dan vol. Na een kwartier moest keeper Jeroen een schot onschadelijk maken, na een prachtige crossbal achter de verdediging.

Ook aan de andere kant testte Sjors de doelman, na een assist van Raf. Na een half uur kreeg Roel een terechte gele kaart, toen hij te laat een duel aanging.

In de 36e minuut waren de geel-zwarten heel dicht bij een voorsprong. Na een goede actie van Kevin kwam de bal bij spits Brandon, maar via een rug en hoofd ging zijn schot over het doel. De corner leverde niets op. Meteen hierna verstuurde Ward een uitstekende pass op Raf. De keeper twijfelde bij het uitkomen, maar helaas ging het stiftje van Raf rakelings langs de kruising.

In de 40e minuut was het wel raak, maar dan voor Susteren. Na balverlies in de opbouw, volgde een steekpass op uitblinker nummer 10 en die had geen moeite om te scoren. Net voor rust werd Bjorn  plotseling bestraft met geel en een vrije trap tegen, na een onschuldig duel randje zestien. Gelukkig verdween de vrije trap over het doel.

In de tweede helft pakte Merefeldia de zaken nog energieker aan. Telkens werd de bal afgejaagd en Susteren moest steeds meer achteruit. Helaas was scheidsrechter vaak een spelbreker, want hij zag in bijna ieder duel van Merefeldia wel een overtreding. Bovendien strooide hij met gele kaarten voor de Nederweertenaren. Binnen drie minuten hadden Sjors en Raf er ook eentje te pakken. M19-1 liet zich echter aanvankelijk niet van de wijs brengen. Eerst ging een schot van Sjors over na een goede actie van Raf. Twee minuten later was het wel raak. Na een assist van Brandon kon Raf van zeker 25 m de keeper verschalken met een boogbal.

In de 63e minuut was Raf opnieuw gevaarlijk. Toen hij op weg was naar 1-2 werd hij op het allerlaatste moment van achteren neergelegd in de zestien. Iedereen dacht aan penalty, behalve de scheidsrechter.

Merefeldia bleef de bovenliggende partij, het was wachten op de verdiende voorsprong. In de 68e minuut kopte Ward de bal uitstekend in na een vrije trap van Tim, maar het leverde slechts een hoekschop op.

Vier minuten later sloeg het noodlot helemaal toe. Na knullig balverlies op het middenveld volgde een pass binnendoor, die meteen doeltreffend werd afgerond. Geheel tegen de verhouding in stond Susteren plotseling op 2-1. Even later werd de wedstrijd zelfs helemaal beslist. Na een hoge bal in de zestien werd verdediger Ward duidelijk weggeduwd door zijn tegenstander, maar er werd niet gefloten. De bal kwam hierdoor voor het doel, waar Dirk stond. Nog voordat de aanvaller tegen Dirk aanliep, floot de scheidsrechter al voor strafschop…..Hierna gaf Merefeldia de ongelijke strijd op. In de laatste minuten mocht Susteren nog twee keer scoren. Net voor tijd werd de wedstrijd stilgelegd, vanwege een grote brand op het aangrenzende industrieterrein.

De spelers van Susteren en Merefeldia speelden een sportieve wedstrijd, alleen scheidsrechter Heuts zorgde met zijn optreden de gehele wedstrijd voor veel irritatie.

Volgende week zaterdag 18 mei volgt om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen SHH. Met nog twee wedstrijden te gaan, staan de Hertenaren drie punten achter op NWC. SHH moet dus winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap