Scheidsrechter

Huub Vereijken

Accommodatie

Onbekend

Merefeldia 19-1 heeft slechts één punt overgehouden aan de derby tegen FC Oda. Nadat eerder voor  beker en competitie ruim was gewonnen, bleef M19 deze keer thuis steken op een 1-1 gelijkspel. Een teleurstellend resultaat, omdat M19 voetballend veel meer in huis heeft dan de tegenstander.

Vanaf het begin trokken de gasten een muur op van vijf verdedigers en met lange halen probeerden ze de twee spitsen op avontuur te sturen. Tot grote kansen leidde dit niet, keeper Jeroen moest in de eerste helft slechts één keer handelend optreden en verder vielen er een paar schoten te noteren die ruim over gingen. Merefeldia stelde daar voetballend te weinig tegenover, niet fel genoeg en een te laag tempo. Toch kwamen Brandon, Sem en Sjors allemaal in kansrijke positie, maar het leverde geen treffer op.

Na een aantal wisselingen in de rust pakte M19 de zaken wat energieker aan. In de 16e minuut leidde dit tot de openingstreffer. Een vrije trap van Kevin kwam via Sjors bij Dirk terecht en hij zette zijn team op een bevrijdende 1-0 voorsprong.

Merefeldia ging daarna meteen op zoek naar de definitieve tik, maar die kwam er niet. Integendeel, in de 30e minuut maakte Oda zelfs uit het niets gelijk. Een van de snelle spitsen mocht ongehinderd door de achterhoede soleren en rondde uitstekend af. Merefeldia herstelde zich wel en kreeg nog diverse kansen op de tweede treffer, maar telkens zat er wel een voet of been van Oda tussen. Ook aanvoerder Sjors lukte het niet om de uitstekende Oda-keeper te passeren. In de 35e minuut ging een gevaarlijk schot net naast en even later kon hij een 1-1 situatie, na een assist van Raf, niet verzilveren. In de tegenstoot ontsnapte M19 zelfs aan een nederlaag na een slippertje in de verdediging.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter zocht de thuisclub teleurgesteld de kleedkamer op, Oda was opgetogen met het winstpuntje.

Komende twee weken volgen beide wedstrijden tegen kampioenskandidaat NWC. Op 13 april om 15.15 uur in Asten en op 20 april om 15.00 uur in Nederweert.