90'

Hoofdklasse J

10 november 2018 15:15

Onbekend

Merefeldia 19/1 heeft in Maastricht haar eerste overwinning geboekt. Na een rommelige wedstrijd werd het uiteindelijk 2-4. Makkelijk ging het niet, Merefeldia speelde een van haar mindere wedstrijden.

Al na drie minuten lag de bal in het netje voor de thuisclub. Merefeldia reageerde meteen. Na de aftrap werd Kevin diep gestuurd en in de zestien onderuit gehaald. Aanvoerder Sten schoot de penalty onberispelijk binnen. Daarna bleef het letterlijk kansen regenen. Zo was Sjors tot tweemaal toe gevaarlijk en raakte Jekerdal de lat. Driemaal is scheepsrecht moet Sjors hebben gedacht, want zijn derde poging was wel raak. Een voorzet van Bjorn werd binnen getikt en dat betekende een 1-2 voorsprong. Net voor rust kregen de Maastrichtenaren een dot van een kans om met een gelijke stand de rust in te gaan, maar de bal ging naast het open doel.

In de tweede helft pakte Merefeldia de zaken energieker aan, de veldbezetting was beter en passes kwamen meer en meer aan. Jekerdal moest achteruit en daarom was het wel even schrikken, toen uit het niets de gelijkmaker viel na een kwartier.

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een hectisch slot. Inleiding was een tweetal rode kaarten voor Jekerdal. Eerst trapte iemand na, een paar tellen later kreeg een aanvaller de tweede gele kaart, omdat hij probeerde de bal met zijn hand in het doel te slaan. Merefeldia maakte perfect gebruik van de ruimte en irritatie bij de tegenstander. Een mooie vrije trap van Raf werd door uitblinker Job van 17/1 strak tegen de touwen gekopt. Net voor tijd zorgde spits Brandon nog voor 2-4. Een belangrijke en verdiende overwinning, goed voor het vertrouwen in de komende weken. Zaterdag staat om half drie de thuiswedstrijd tegen het verrassende Born op het programma.