25 mei 2019 15:00

Scheidsrechter

J. (John) Minkenberg

Onbekend

Merefeldia 19-1 heeft de laatste competitiewedstrijd tegen SP. Irene met 1-0 verloren. Dit gebeurde in Tegelen, ver in de extra tijd, scheidsrechter Minkenberg telde maar liefst 8 minuten blessuretijd. Door deze overwinning pakt SP. Irene de derde periodetitel en valt het technisch betere SV Someren buiten de prijzen, bij 0-0 waren zij immers periodekampioen.

Merefeldia startte verrassend en was meteen gevaarlijk door een corner van Tim K, die met moeite door de keeper werd weggetikt. Meteen daarna mocht Raf uithalen, maar jammer genoeg zonder succes. Merefeldia speelde fel en liet Irene weinig ruimte.

Pas na 10 min. viel het eerste schot van de thuisclub te noteren. Irene moest winnen en probeerde de druk op te voeren. Vooral over rechts werd er steeds naar een opening gezocht en moest linksback Lars alle zeilen bijzetten. Veel meer dan enkele corners leverde dit offensief echter niet op.

Wel gevaarlijk werd het toen keeper Jeroen bij een uittrap buiten de zestien kwam. Maar de vrije trap leverde geen doelpunt op. Irene bleef maar aanvallen en Merefeldia moest zich beperken tot countervoetbal. In het laatste kwartier kreeg de thuisclub nog twee grote mogelijkheden om de score te openen, maar ook nu waren de kansen niet besteed aan de aanvallers.

Na wat omzettingen in de rust werd Irene minder dominant, de wedstrijd kwam meer in evenwicht. Jammer dat in de 55e minuut een mooie actie van Brandon niet werd beloond. Naarmate de tijd verstreek moest Irene steeds meer riskeren en ruimte weggeven. Helaas maakten de aanvallers van Merefeldia hiervan geen gebruik.

Steeds meer ballen werden in de zestien gepompt, maar de verdediging met uitblinker Ward voorop gaf geen krimp. Bijna was het zelfs 0-1, toen Brandon in de 40e minuut een voorzet van Sjors net niet binnen kon werken. Een minuut later moest keeper Jeroen met de voet redding brengen na een snelle 1-2 van Tegelen.

De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen. Met de moed der wanhoop probeerde de thuisclub nog een treffer te forceren. Pas in de 92e minuut lukte dit, toen de bal voor de zoveelste maal hoog voor het doel werd gebracht. Doordat twee spelers van Irene terugkwamen uit buitenspelpositie, ontstond er even verwarring. De grootste speler van Irene maakte hiervan dankbaar gebruik door de bal tussen diverse benen door in het doel te tikken. Iedereen van Irene was natuurlijk door het dolle heen, wie had dit nog verwacht?

Toch was het nog even beven, want Merefeldia probeerde met z’n allen de gelijkmaker te forceren. Na de aftrap volgde meteen een corner, waarbij Tim D de bal tegen een verdediger aan kopte ipv in het doel. Bijna was de droom nog uit elkaar gespat. Al met al een terechte overwinning, maar M19-1 heeft uitstekend tegengas gegeven.

Zaterdag 1 juni speelt Merefeldia 19-1 nacompetitie in Bladel. Om 15.00 uur staat de wedstrijd tegen Bladella 19-1 op het programma. Dit sterke team is als tweede geëindigd in hoofdklasse-H.

Supporters zijn van harte welkom op sportpark De Smagtenbocht, Bossingel 7, in Bladel.