84'

Hoofdklasse J

1 december 2018 14:15

Onbekend

Merefeldia 19/1 heeft voor de vierde keer op rij de volle winst behaald, dit keer moest FC Oda eraan geloven. Na een 1-5 ruststand werd het uiteindelijk 3-5 voor de gasten uit Nederweert.

Voor het eerst kon Merefeldia bijna voltallig aantreden, alleen Tim en Sven zitten nog in de lappenmand. Het duurde even voor de wedstrijd echt op gang kwam. Merefeldia was de bovenliggende partij, maar de twee snelle spitsen van Oda kregen teveel ruimte om uit te breken.

In de 12e minuut leverde dit de openingstreffer op. Een aanvaller van Oda kon zo vrij als een vogeltje opstomen en rondde perfect af. Meteen na de aftrap was Sjors dichtbij de gelijkmaker, maar de scheidsrechter vergat de voordeelregel toe te passen.

In de 19e minuut was het wel raak. Uit een vrije trap van Raf kwam Tom precies op het juiste moment voor zijn man en prikte de bal in het doel. Merefeldia kwam na de gelijkmaker eindelijk op stoom en besliste de wedstrijd binnen 25 minuten. Nadat Tim gevaarlijk was met een lob, kopte Roel uit een corner van Tim beheerst 1-2 binnen. Een paar tellen later ging een schot van Kevin voorlangs en bij de volgende aanval haalde Raf van grote afstand verwoestend uit.

Na de 1-3 werd Oda volledig overklast, zo waren er kansen voor Bart en Tim. In de 43e minuut bekroonde Tom een uitstekende actie door het midden met zijn tweede doelpunt. Nog voor rust scoorde Sjors 2-5, weer na een assist van Raf.

Na de thee was de druk een beetje van de ketel. Het tempo en de concentratie gingen naar beneden. Toch was de eerste kans voor Sjors, maar de keeper ranselde zijn schot over de lat.  Na een klein uur kon Oda plotseling iets terugdoen. Een centrale verdediger mocht van zeer grote afstand aanleggen en verraste keeper Jeroen volledig.

Merefeldia ging een aantal keer wisselen en gaf meer en meer ruimte weg. Gevolg, in de 84e minuut mocht een aanvaller van Oda ongehinderd 3-5 aantekenen met een rake kopbal. Even was het nog schrikken. Net voor het laatste fluitsignaal moest Jeroen nog eens alle zeilen bijzetten om een vierde treffer te voorkomen.

Ondanks de nonchalance van de tweede helft, een uitstekende overwinning op een naaste concurrent. Hierdoor klimt Merefeldia naar de zevende plaats.

Komende zaterdag komt NWC op bezoek, een van de titelkandidaten. De wedstrijd begint om 14.00 uur, i.v.m. de vroege duisternis.