18 mei 2019 15:00

Scheidsrechter

A, Werrelmann

Onbekend

Merefeldia is er niet in geslaagd om het SHH moeilijk te maken. De Hertenaren hadden nog een kleine kans op het kampioenschap, ze stonden immers maar drie punten achter op NWC. Blijkbaar hadden ze de hoop al opgegeven, want ze verschenen met een gehavend elftal aan de start. Ook Merefeldia moest zich aanpassen, Raf geschorst, aanvoerder Sten sinds het behalen van het periodekampioenschap geblesseerd. Een aderlating voor het team, helaas komt Sten dit seizoen niet meer in actie.

Onder een heerlijk zonnetje werd het een gezapige partij met slecht voetbal van beide kanten. SHH opende het beste en kreeg een aantal kansen om de score open te breken. Zo ging een bal voorlangs en moest keeper Jeroen met de voet redding brengen.

Pas na een kwartier werd Merefeldia gevaarlijk. Na een goede actie van Kevin werd er net voor de zestien aan de handrem getrokken, maar de toegekende vrije trap van Roel ging hoog over. Vijf minuten later mocht Kevin zelf aanleggen, maar de stand-in keeper redde bekwaam.

Merefeldia speelde niet als team en gaf SHH veel ruimte. Hierdoor konden de gasten naar hartenlust aanvallen, maar de afronding liet te wensen over. Net voor rust veerde de thuisclub even op, maar de bal belandde via Kevin op de paal. Ook de rebound van Sjors werd niet verzilverd.

Helaas ging het aan de andere kant in de laatste minuut voor rust mis. De verdediging greep niet goed in en deze keer werd het wel efficiënt afgestraft.

Na rust zou M19 uit een ander vaatje gaan tappen…. Helaas konden de plannen al na twee minuten de prullenbak in, toen SHH 0-2 scoorde. De groen-witten speelden vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd, M19 was niet bij machte om de kansen te keren. Er ontstond steeds meer ruimte aan beide kanten, maar dat leverde niet veel op.

Na een uur was Brandon nog even gevaarlijk, maar de keeper tikte het schot over de lat. Net voor tijd maakte SHH er 0-3 van, na een snel uitgevoerde counter. Een verdiende overwinning onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Werrelmann. M19-1 had vandaag geen recht op meer…

Volgende week volgt de laatste competitiewedstrijd. In Tegelen wordt om 15.00 uur gespeeld tegen Sp. Irene, dat op de 3e plaats staat.